Ziua Armei Geniu – 2020


În rândurile următoare vă prezentăm mesajul comandantului Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”, colonel ing. Cristian-Gabriel ARINTON, cu prilejul sărbătoririi a 161 de ani de existenţă a Armei Geniu în Armata României:
„Pe 31 mai 2020, sărbătorim 161 de ani de la înființarea armei geniu, o armă de sprijin a cărei importanţă a fost vizibilă atât pe timp de pace, cât şi pe durata conflictelor armate în care a fost implicată România.
Pe lângă misiunile și activitățile specifice armei, în această perioadă caracterizată de situația generată de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2, militarii geniști au acționat în sprijinul autorităților publice centrale și locale abilitate pentru gestionarea situației epidemiologice.
Cu această ocazie, doresc să le adresez, atât militarilor geniști în activitate, cât și militarilor geniști în rezervă şi în retragere, să aibă parte de împliniri profesionale şi personale deosebite, sănătate şi tăria de a trece cu bine peste situația actuală.
La mulţi ani, dragi genişti!”