19 MILIOANE DE ROMÂNI au drept de vot la alegerile din decembrie! Se apropie populația țării de MAXIMUL ISTORIC!?


„Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare realizată la sfârşitul lunii septembrie”, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă.
Potrivit unui comunicat recent al AEP, la data de 30 septembrie figurau în Registrul electoral 18.983.254 alegători români. AEP precizează că diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale, a importurilor de date de la DGP şi DEPABD.
În luna octombrie 2020, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral radierea a 26.275 persoane care au decedat, a 108 persoane cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie. De asemenea, un număr de 133 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere, iar numărul de alegători care au împlinit 18 ani este de 18.764. Aceştia din urmă au fost înscrişi în Registrul electoral din oficiu de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.
Conform sursei citate, datele importate de la Direcţia Generală de Paşapoarte în datele de 1 octombrie şi 21 octombrie relevă că au intrat în evidenţe 4.496 alegători noi, iar un număr de 96 alegători nu mai figurează în Registrul electoral, ca urmare a decesului sau pierderii cetăţeniei. Ca urmare a importului de date de la DEPABD, au apărut 1.074 alegători noi care au împlinit vârsta de 18 ani înainte de data de 1 octombrie 2020.
În aceste condiții, dacă la cele aproape 19 milioane de cetățeni români cu drept de vot adăugăm cele peste trei milioane de persoane minore (plus românii care nu au drept de vot), reiese un total de aproape 23 de milioane de persoane care dețin cetățenia română! Dacă aceste cifre sunt adevărate (deși mulți nu ar crede) reiese că numărul persoanelor care dețin în prezent cetățenia română se apropie de maximul istoric!
Sursă foto: Arhivă