Voluntarii belgieni au luat cu asalt Parcul Naţional Buila-Vânturariţa


În perioada 4-16 iulie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea și Administrația Parcului Buila-Vânturarița au desfășurat proiectul „Tineri belgieni, voluntari într-un Parc Naţional”. Cu acest prilej, voluntari din cadrul organizației „Bouworde Vlaanderen” din Belgia au participat la acțiuni de ecologizare, marcarea și remarcarea unor trasee turistice, reamenajarea unor poteci şi căi de acces, repararea refugiilor, precum și la igienizarea locurilor de campare din parc. Ajunşi în România şi dornici de a explora locuri noi, tinerii voluntari și-au făcut timp și pentru a admira peisajele de o frumusețe rară, existente în acest Parc Naţional. Pe tot parcursul acțiunii, grupul de tineri a fost însoțit de rangerii parcului și de inspectorii de tineret din cadrul DJST Vâlcea.

„Nu este pentru prima dată când prietenii noștri belgieni vin în Vâlcea pentru a da o mână de ajutor administrației parcului, aceștia participând de-a lungul timpului la dezvoltarea infrastructurii turistice montane. Totodată, acești tineri participă activ la promovarea turistică a zonei, ducând cu ei poveștile locurilor prin care trec, dar și o mulțime de fotografii cu meleagurile românești”, anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, inspectorii DJST Vâlcea.

De asemenea, pentru eforturile depuse şi ca semn de preţuire, voluntarii belgieni au primit din partea inspectorilor de tineret din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport Vâlcea diplome de participare.