Vicecampionii de la Posada Perişani „trag” tare la antrenamente pentru a avea un nou sezon reuşit


• Gaiţă: „Sigur vom mai aduce trei-patru fotbalişti cu experienţă”


Recent, la vechiul stadion din comuna Perişani (cel nou aflându-se în construcţie, stadiul lucrărilor fiind la 80%), fotbaliştii echipei locale Posada, vicecampioana en-titre a judeţului nostru, şi-au reluat pregătirile. La primul antrenament, desfăşurat sub conducerea tehnicianului Constantin Gaiţă, s-au aflat 14 jucători. La finalul şedinţei de pregătire, antrenorul s-a declarat mulţumit de condiţia fizică pe care au afişat-o elevii săi după perioada de vacanţă de aproximativ o lună ce a trecut din momentul în care ediţia trecută a campionatului judeţean a ajuns la final, precizând că doar „pe ici, pe colo” mai este de lucrat la acest aspect, accentul urmând să fie pus pe pregătirea tehnico-tactică. Antrenorul de la Perişani a mai afirmat că şi-ar dori un cantonament pentru ca fotbaliştii să îşi atingă potenţialul maxim la începerea sezonul 2013/2014, însă, după cum ne-a mărturisit, adoptarea unei decizii în acest sens nu intră în atribuţiile sale şi numai conducerea clubului, împreună cu autorităţile locale, pot lua o hotărâre.

„Sâmbăta trecută am avut reunirea, la primul antrenament prezentându-se 14 fotbalişti. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut în privinţa condiţiei lor fizice, deşi, pe ici, pe colo, mai trebuie lucrat. Însă, cred că nu condiţia fizică a jucătorilor ne va fi un adversar şi ne vom putea axa, cât de curând, pe pregătirea tehnico-tactică, pe care o vom exersa cu prilejul meciurilor amicale pe care le vom disputa începând din aceste zile. Pentru viitorul sezon, în principiu ne vom baza pe aportul fotbaliştilor cu care am încheiat sezonul, având în vedere că, cel puţin până acum, nici unul nu şi-a exprimat intenţia de a pleca de la noi. Însă, mai avem nevoie de câteva întăriri pe posturile deficitare şi sigur vom mai aduce trei-patru, poate chiar cinci fotbalişti cu mare experienţă”, ne-a mărturisit antrenorul formaţiei Posada, Constantin Gaiţă.


Primarul Sandu oferă însă o veste proastă: „Nu avem bani pentru cantonament”


Bun cunoscător al fenomenului fotbalistic, edilul din Perişani recunoaşte importanţa stagiilor centralizate de pregătire efectuate în perioadele intercompetiţionale, însă afirmă obiectiv că bugetul local nu permite o asemenea cheltuială. „Fotbaliştii noştri şi-au reluat antrenamentele săptămâna trecută, iar de acum urmează să începem meciurile amicale. Aşa cum ne-am propus în ultimele sezoane, şi acum avem ca obiectiv doar primul loc în campionat şi pentru asta îi vom motiva pe fotbalişti. Însă, vreau să vă spun că motivarea nu se va face prin salarii şi nici prin trimiterea lor în cantonamente din simplul motiv că nu avem bani pentru aşa ceva. Motivarea jucătorilor se va realiza prin prime de obiectiv. Adică, dacă ei vor ieşi campioni la finalul campionatului, cum ne dorim cu toţii, îşi vor primi primele de obiectiv. Deocamdată nu pot să vă spun valoarea acestora pentru că nu am stabilit bugetul pentru noul sezon şi ar fi prematur să vorbim despre aşa ceva. În sezonul recent încheiat, pot să vă spun că, deşi fotbaliştii şi antrenorii au muncit mult, prin faptul că au luat locul doi, noi nu am câştigat nimic financiar, doar reputaţie pe plan judeţean. Acesta este şi motivul pentru care spun că, în cazul în care am obţine primul loc, ne-ar fi mai uşor să atragem sponsori de partea noastră. Eu am oricum încredere în jucători şi, după ce vom mai perfecta şi câteva transferuri, consider că Posada se poate lupta, cu şanse reale, pentru titlul de campioană judeţeană”, a încheiat primarul din Perişani.