„Verzii” Damilei s-au reunit la Baza Sportivă „Oltchim”


Ieri după-amiază, la Baza Sportivă „Oltchim” din Râmnicu Vâlcea a avut loc reunirea lotului formaţiei Damila Măciuca. După o lună de pauză, primul antrenament din acest sezon al echipei ce a încheiat pe locul al treilea ultima ediţie competiţională a Ligii a II-a s-a desfăşurat într-o notă relaxantă (chiar dacă a avut loc pe o vreme destul de mohorâtă, o furtună de vară ameninţând Râmnicul), mai ales că, cel puţin până în acest moment, în angrenajul Damilei nu au avut loc schimbări importante de lot, doar câţiva fiind fotbaliştii care fie nu şi-au prelungit contractele cu gruparea din sudul judeţului nostru (Nasser Menassel şi Paul Botaş), fie s-au întors la echipele de la care fuseseră împrumutaţi (Albert Voinea şi Sergiu Negruţ).


Urmează vizita medicală şi un turneu de pregătire la Alba Iulia. Campionatul ligii secunde debutează pe 7 septembrie


După reunirea lotului de miercuri, fotbaliştii Damilei vor merge vineri la Craiova pentru a efectua vizita medicală la acelaşi centru medical în care au fost şi înaintea începerii sezonului trecut. Ulterior, în perioada 24 iulie – 9 august, vâlcenii au programat un cantonament de pregătire la Alba Iulia (în aceeaşi locaţie în care s-au pregătit şi în primăvară), urmând să susţină şi primele meciuri de verificare. Damila va debuta oficial în noul sezon al ligii secunde abia în data de 7 septembrie, atunci când este programată prima etapă.


Echipa senatorului Niţu va avea „satelit” la judeţ


Începând cu noua ediţie a Ligii a IV-a vâlcene, campioana en-titre a Seriei Sud, Unirea Drăgăşani, îşi va schimba denumirea în FC Vâlcea 2008 II, urmând să funcţioneze ca un „satelit” al celei ce a fost Damila Măciuca, echipă care, de asemenea, va evolua din toamnă cu o nouă denumire (FC Vâlcea 2008). Din câte se pare, beneficiind şi de sprijinul financiar al senatorului Dan Niţu, conducerea clubului drăgăşenean îşi propune un obiectiv îndrăzneţ pentru sezonul următor, câştigarea titlului de campioană judeţeană şi obţinerea promovării în Liga a III-a.