„Va fi greu, dar obiectivul e promovarea”


• susţine Claudiu Niculescu, antrenor principal Damila Măciuca


Înaintea reunirii de miercuri, desfăşurată la Baza Sportivă „Oltchim” din Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, antrenorul formaţiei FC Damila (echipă ce îşi va schimba cât de curând denumirea în FC Vâlcea 2008), a oferit câteva declaraţii pentru jurnaliştii prezenţi la stadion, exprimându-şi încrederea că viitorul sezon va fi la fel de reuşit precum cel încheiat în urmă cu o lună (când Damila a ocupat locul al treilea) sau, de ce nu, chiar mai bun, încununat cu promovarea unei echipe vâlcene în elita fotbalului românesc, performanţă aşteptată de microbiştii din judeţul nostru de aproape trei decenii.


Niculescu: „Avem două certitudini, Andrei Voican şi Victoraş Cataramă”


„Am început pregătirile pentru noul sezon competiţional şi, deşi va fi greu, obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Am văzut zilele acestea mai mulţi jucători. Deocamdată, avem două certitudini, Andrei Voican şi Victoraş Cataramă, iar astăzi (n. red. miercuri) sunt prezenţi la antrenament alţi doi fotbalişti aflaţi în probe. Vom vedea, în perioada imediat următoare, cine mai vine la Damila. Cantonamentul se va desfăşura la Alba-Iulia, începând cu 24 iulie. Mi-aş dori să jucăm în Zăvoi pentru că ar avea de câştigat fotbalul şi spectatorii. Sunt mai multe echipe care vor trage la promovare, printre care se va regăsi cu siguranţă şi Universitatea Craiova”, a afirmat Claudiu Niculescu, încântat de faptul că echipa pentru care a evoluat câteva sezoane bune în cariera sa de jucător, Universitatea Craiova, va reveni pe „harta” fotbalului românesc.


Şi căpitanul Ionuţ Stoica are planuri mari pentru noul sezon: „Am avut oferte din Liga I, dar am ales Damila pentru că aici sunt iubit”


Unul dintre jucătorii de bază în angrenajul pregătit de Claudiu Niculescu, căpitanul Damilei, Ionuţ Stoica, a afirmat că îşi doreşte foarte mult promovarea pe prima „scenă” a fotbalului românesc alături de Damila Măciuca şi nu regretă deloc că a rămas în Vâlcea, chiar dacă a avut oferte de la echipe din Liga I. „Sper într-un sezon cu mult mai multe reuşite decât cel recent încheiat, la finele căruia să nu mai ratăm promovarea. Am avut oferte din Liga I, dar am ales Damila pentru că aici sunt iubit şi nu regret pasul făcut. Sper să avem un lot mult mai bun, chiar dacă şi anul trecut am avut echipă bună, cu care să ne batem la promovare, dar asta depinde numai de conducere. Dacă va fi să jucăm pe stadionul din Zăvoi, asta ar reprezenta un avantaj pentru noi, suntem echipă vâlceană şi publicul va fi în mod cert alături de noi”, a mărturisit optimist căpitanul „verzilor”.


Cine sunt fotbaliştii care au semnat cu Damila?


Aşa cum tehnicianul Claudiu Niculescu a afirmat înaintea începerii primului antrenament, în pregătiri s-au aflat patru fotbalişti noi, dintre care doi au semnat deja contracte cu gruparea patronată de senatorul Dan Niţu. Noii veniţi sunt Andrei Voican, un atacant de 22 de ani, sosit de la Universitatea Cluj, şi Victoraş Cataramă, mijlocaş dreapta, 24 de ani, fost component al echipelor Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi FC Snagov. De asemenea, la acest prim antrenament au participat şi doi fotbalişti aflaţi în probe, dintre care un fundaş central, precum şi portarul echipei de juniori a Damilei, formaţie pregătită de antrenorul Marian Deaconescu.


Lotul prezent la reunire


21 de fotbalişti au fost prezenţi la prima acţiune desfăşurată în acest sezon de către antrenorul Claudiu Niculescu: Matache, D. Geantă (portari); Samson, Deaconescu, I. Stoica, Pârvulescu, E. Stoica (fundaşi); Bărbulescu, Popescu, Melcea, Lircă, Iordache, Cataramă, Geantă, Iancu, Popa (mijlocaşi), Mihai, Codin, Voican (atacanţi) şi cei doi jucători de la echipa de juniori.