VÂLCENII AU FOST CUMINȚI în minivacanța de Rusalii. Urșii nu au stat potoliți!


La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii vâlceni au fost prezenți în localitățile de pe raza județului în care s-au desfășurat manifestări cultural-artistice, sportive și religioase, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, siguranța spectatorilor și prevenirea producerii faptelor antisociale.
Fiind o perioadă cu evenimente la care a participat numeros, misiunile Jandarmeriei au fost adaptate, astfel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice. În acest sens, misiunile de asigurare a ordinii publice s-au desfășurat fără probleme deosebite, pe parcursul celor trei zile fiind aplicate doar două sancțiuni contravenționale.
Pe timpul misiunilor de menținere a ordinii publice, executate de către Jandarmeria Vâlcea în weekend-ul prelungit, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Nu încercați să vă faceți selfie cu ursul!

De vineri până duminică, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezența unor urși în Șerbănești, Pătești și Sălătrucel. Jandarmii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv și au lăsat pagube în gospodăriile în care au intrat. Din fericire, nu au fost rănite persoane.
Jandarmii reamintesc vâlcenilor că, în astfel de situații, trebuie să anunțe imediat, prin 112, prezența urșilor în zonele locuite, să nu încerce să îi alunge, să nu-i hrănească și nici să se apropie cu scopul de a-i filma sau fotografia.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea