Un camion care transporta LEMNE FĂRĂ ACTE DE PROVENIENȚĂ s-a răsturnat la Călimănești


În noaptea de 26 spre 27 septembrie 2022, în jurul orei 00.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Drumul Național 7CC (centura orașului Călimănești) s-a produs un eveniment rutier cu pagube materiale.
„Din primele verificări efectuate, s-a constatat că un bărbat de 45 de ani din județul Mureș, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, în care transporta material lemnos, pe centura orașului Călimănești, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, s-a răsturnat pe carosabil. În urma impactului nu au rezultat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Camionul și 19 metri cubi de material lemnos au fost confiscați

În urma verificării încărcăturii, polițiștii rutieri au constatat că materialul lemnos era transportat fără documente specifice de transport. Din această cauză, în temeiul legilor în vigoare, a fost dispusă confiscarea cantității de 19 metri cubi lemn de foc și a vehiculului în care se află.
„Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport”, ne-au mai anunțat polițiștii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea