Ultimele informații de la DSP: situația epidemiei în Vâlcea


Până astăzi, 7 mai 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 24 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate și două au decedat.
De la ultima informare de presă transmisă, au fost înregistrate două noi cazuri de îmbolnăvire. Este vorba de doi pacienți internați în prezent în cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. În ambele cazuri au fost demarate anchete epidemiologice de către DSP Vâlcea pentru stabilirea contacților și aplicarea măsurilor necesare. Menționăm că, la momentul actual, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea se află internați șase pacienți. Starea lor de sănătate este staționară. În ceea ce privește statistica persoanelor izolate la domiciliu și în carantină instituționalizată pe teritoriul județului, aceasta se prezintă astăzi astfel:
• 221 persoane cazate în centrele de carantină din județ, în creștere cu 19 persoane față de ziua precedentă;
• 117 persoane aflate în izolare la domiciliu și sub monitorizarea medicilor de familie.

În ultimele 24 de ore, 50 de vâlceni au fost amendați cu aproape 1 miliard de lei vechi!

În ultimele 24 de ore, polițișii vâlceni au desfășurat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, 48 de misiuni în care au fost verificate 427 de persoane. Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 83.000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor din ordonanțele militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație și opt sancțiuni, cu o valoare de 16.000 de lei, pentru fapte de natură economică.
Jandarmii vâlceni, au efectuat în cursul zilei de ieri, opt misiuni de transport, în care au fost însoțite un număr de 53 de autovehicule. Totodată, angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi au asigurat în ultimele 24 de ore și măsurile de ordine publică în zona a șase centre de carantină din județ (la două în mod independent și la patru, în cooperare cu alte structuri).