Ultimele date de la DSP: încă un caz de COVID în Vâlcea


Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 10 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului nostru este următoarea:
• 235 persoane se află în carantină instituționalizată;
• 113 persoane se află în izolare și monitorizare medicală la domiciliu;
• 26 de cazuri de persoane confirmate cu COVID-19, din care 16 au fost declarate vindecate și externate și două persoane au decedat.
Din cele 26 de cazuri, 25 au fost diagnosticate în județul Vâlcea, iar un caz a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ, unde pacientul este și în prezent internat.
Ultimul caz de infectie cu SARS – CoV-2 a fost diagnosticat în data de 8.05.2020. Este vorba despre o persoana asimptomatică, internată în acest moment într-o unitate sanitară din județ. DSP Vâlcea a declanșat o anchetă pentru stabilirea contacților și aplicarea măsurilor care se impun în această situație.
În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați șapte pacienți confirmați cu noul coronavirs, a căror stare de sănătate este, potrivit reprezentanților unității sanitare județene, următoarea:
• trei pacienți sunt asimtomatici;
• patru pacienți prezintă forme ușoare ale bolii.
Niciunul dintre pacientii internați în județul Vâlcea nu a necesitat până în acest moment transferul în secția ATI.
Săptămâna aceasta, DSP Vâlcea a continuat recoltarea probelor la personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, conform metodologiei elaborate de INSP-CNSCBT. Rezultatele care au fost transmise către DSP Vâlcea. Până în prezent, au fost negative.