Trei tineri vâlceni, primii la liceele militare din țară


• au fost prezentați elevilor Colegiului Energetic, cu ocazia „Zilei Armatei Române în școli”
La Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, zilele trecute, a avut loc evenimentul „Ziua Armatei Române în școli”, organizat de Centrul Militar Județean în colaborare cu Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”. La activitate au participat elevi ai colegiilor naționale militare din Craiova și Alba-Iulia, absolvenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, militari participanți în teatrele de operații.
Menționăm că au fost prezentați elevilor Colegiului Energetic trei tineri care au ales cariera militară și au intrat printre primii pe listele liceelor militare din țară. Este vorba despre Teodora Cura, născută în comuna Livezi, prima intrată la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, colegul ei – Dumitru Simion din Frâncești și Georgiana Butuc, elevă la Liceul Militar Alba-Iulia. Cei trei au susținut că, într-adevăr, le-a fost greu la început, dar s-au acomodat datorită cadrelor didactice, cadrelor militare care i-au susținut mereu. Au ales cariera militară din dragoste pentru țară.
Cu ocazia acestui eveniment, elevii Colegiului Energetic au putut vedea și o expoziție cu tehnică, armament, aparatură și materiale militare.