Tragedie la Galicea:
UN BUNIC A DECEDAT, iar nepotul lui de numai trei ani se zbate între viață și moarte


Vești șocante au venit de la Galicea în dimineața de duminică, 25 septembrie 2022. În jurul orei 06.00, echipajul de descarcerare și SMURD din cadrul ISU Vâlcea a fost solicitat pentru salvarea a trei persoane, victime ale unui accident rutier produs în comuna Galicea, sat Bratia Vale (pe Drumul Județean 678 A). În zona amintită, un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un cap de pod. În urma impactului, au rezultat trei victime, din care una încarcerată (doi adulți și un minor de numai trei ani). Pentru salvarea acestora, au intervenit două echipaje ale ISU Vâlcea (o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD).

Bunicul a decedat, nepotul a fost transportat cu elicopterul la București

„În urma efectuării manevrelor de descarcerare, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost extras dintre fiarele contorsionate. Din păcate, a fost declarat decedat de echipajul SAJ cu medic, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața. De asemenea, minorul în vârstă de aproximativ trei ani și încă o femeie au fost preluați de echipajele SAJ și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea. Din păcate, starea minorului este gravă, el suferind multiple leziuni. Femeia este stabilă, conștientă și cooperantă”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea la câteva ore după producerea nenorocirii din Bratia Vale.
Ulterior am aflat că bărbatul care a decedat avea 49 de ani și era bunicul băiatului în vârstă de trei ani pe care îl avea pasager în mașină. Minorul grav rănit a fost transportat cu elicopterul la un spital din București.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea