Steaua 86 vs. Craiova Maxima, meciul de deschidere al noii baze sportive


• edilul Bănacu spune că visează la un meci memorabil care să aducă în comuna sa nume mari ale fotbalului românesc
 

Demarată în anul 2010, investiţia de peste 11 miliarde ROL începe să prindă, încet, încet, contur. După zeci şi zeci de basculante de pământ cărate pentru amenajarea unui spaţiu care să aducă a teren de fotbal, locuitorii Bărbăteştiului încep să viseze frumos la clipa mult-aşteptatei inaugurări.

Cel mai frumos şi mai îndrăzneţ dintre toţi visează chiar edilul Constan­tin Bănacu pentru care tăierea panglicii terenului de sport ar fi încă un succes bifat în aceşti ani de administraţie: „Vrem să fie un moment de referinţă în viaţa comunei noastre, o zi de care să se vorbească generaţii întregi de-aici înainte. Voi face toate eforturile şi mă voi folosi de toate cunoştinţele mele pen­tru ca o echipă mare de tot să ne ono­reze cu prezenţa. Nu ştiu deocam­dată, voi lua legătura şi cu prietenul meu bun Mădălin Voicu şi, la rugămin­tea majorităţii celor de-aici, ne-am dori să invităm Steaua Bucureşti. Ştiu că e greu pentru că echipa mare a Stelei are un program foarte încărcat dar, cine ştie, poate ne lipim la un meci demons­tra­tiv cu cei din generaţia 86 care a adus Cupa Campionilor Europeni în Ro­mâ­nia. Dacă îi punem faţă-n faţă şi cu Craiova Maxima, echipa tinereţii mele, vă daţi seama ce-ar ieşi?! Câtă lume ar veni să vadă minunea?! V-am spus, deocamdată totul e la stadiul de proiect şi până la Brâul de Aur de la anul, mai avem suficient timp pentru a ne orga­niza cum se cere, dar voinţa mea asta este şi vine chiar din rândul oamenilor.”

Până la finele lunii martie, gazonul noii baze va fi însămânţat, iar tribuna şi vestiarele vor fi ridicate până la toamnă. Terenul va beneficia de instalaţie de nocturnă, iar edilul vrea să completeze parcul şi cu un ştrand.