Situaţia echipei de handbal învrăjbeşte consilierii locali


Ieri, într-o şedinţă furtunoasă a executivului local, o parte a consilierilor (în majoritate PDL şi PP-DD) a propus ca Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea să înfiinţeze „Asociaţia Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea”, conform Ordonanţei Guvernului 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii şi Legii nr. 69/2000 a Educaţiei fizice şi sportului. Astfel, grupul celor unsprezece consilieri locali care doreau înfiinţarea acestei asociaţii sportive propuneau ca palmaresul echipei fanion a judeţului Vâlcea, Clubul Sportiv Oltchim (care, după cum bine ştim, se confruntă cu numeroase probleme financiare) să fie transferat noii structuri create, urmând ca Primăria să asigure cea mai mare parte a bugetului necesar pentru viitorul sezon competiţional, iar echipa să fie înscrisă în Liga Naţională. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Gigi Matei, a precizat că instituţia pe care o conduce ar putea asigura fără probleme un buget estimat undeva la 200.000 de euro (sau chiar mai mult, edilul spunând că, în urma mai multor discuţii pe care le-a purtat, a aflat că o echipă care doreşte să încheie campionatul în zona locurilor patru-cinci are nevoie de aproximativ 400.000 de euro), însă nu doreşte ca Primăria să se implice efectiv în conducerea clubului, considerând că, pentru asemenea responsabilităţi, este nevoie de specialişti în domeniu.
Discuţiile s-au încins şi mai mult în momentul în care unul dintre iniţiatorii acestui proiect, Cosmin Constantinescu, a cerut să se adopte o decizie clară în şedinţa organizată ieri, dar viceprimarul Eduard Vârlan a propus ca hotărârea să fie adoptată marţi, discuţia rămânând în.. „coadă de peşte”.
Din tot acest tam-tam creat şi plimbatul „pisicii moarte” pe „ruta” putere-opoziţie, probabil că cei mai nedumeriţi au plecat membrii Ligii Suporterilor Vâlceni, prezenţi în număr destul de mare în sala de şedinţe a Primăriei.