Și după șapte ani, un vâlcean, în căutarea dreptății


Un vâlcean caută de ani buni să i se facă lumină în cazul fiului său, mort în urma unui accident rutier. Din păcate, nici până-n ziua de astăzi nu a primit vreo veste: dosare peste dosare, expertize peste expertize și…nimic. Redăm mai jos adresa familiei Vasile și Elena Dură.
„Locuim în Râmnicu Vâlcea din 1970….Viața noastră a fost dată peste cap în ziua fatidică 31 martie 2012, ora 9.20, când fiul meu, Dură Nicolae, circula pe drumul național cu direcția spre Drăgășani, la trecerea de cale ferată (fosta) spre BJATM Râureni, staționa pe banda 2 (centru carosabilului), semnaliza stânga. Dinspre Drăgășani venea un conducător auto cu o Dacie papuc, l-a ocolit pe banda 1 cum este corect. Un autoturism Volkswagen Combi, încărcat cu grâu, condus de un tânăr rom a intrat cu 94 km/h în fundul dubiței condusă de fiul meu. La impactul puternic, l-a dat cu capul de niște grătare de protecție pe care le avea dubița din dotare. Având puțin roțile înclinate spre stânga, a fost aruncat pe contrasens, unde un autoturism Dacia Duster a intrat în el, dându-i lovitura finală. Șoferul rom nu a pățit nimic, mici leziuni…
S-au făcut cercetări peste cercetări, expertize și contraexpertize, dosare și multe dosare, iar cei care trebuiau să-și facă treaba dorm pe banii statului și așa cam sărac.
Nu am pretenția la nimic, eu și soția mea; nu mă încălzește cu nimic dacă acel vinovat va fi închis pentru că și așa stă degeaba ….Nora mea a angajat avocat imediat, din banii strânși de fiul meu în cei 25 de ani cât a lucrat la Hidrocentrala Brădișor, în subteran. În toți acești ani de navetă cu autoturismul, fiul meu nu a avut niciun eveniment rutier greșit, cu toate că pe Valea Oltului și a Lotrului știm cum se circulă iarna mai ales, că programul de lucru era de la 7 dimineața la 19.00. Deci, pleca de la Râmnicu Vâlcea la 5.00 – 5.30 să ajungă la serviciu la ora 7.00 sau pleca seara, la 17.00 – 17.30 să ajungă la ora 19.00 în subteran.
De ce nu s-a făcut nimic în toți acești ani?
Unde este firma asiguratoare care spune că atunci când se întâmplă un accident primești despăgubiri?
Fiul lui Nicușor, Ștefan, era elev în clasa a 12-a. A luat Bac-ul, a reușit la Politehnica București și a stat în chirie 4 ani pe timpul studenției. Nora mea s-a angajat în locul fiului, conform contractului colectiv de muncă, dar avea salariul mult mai mic. Vă dați seama câtă cheltuială pe familia asta în toți cei 7 ani!? Toate sunt trecătoare, dar durerea rămâne.
Cine dorește dosarul? Cine caută tărăgăneala lui și cu ce scop? Vrem dreptate în adevăratul înțeles al cuvântului.”