ȘANSĂ IMPORTANTĂ pentru dezvoltarea turistică a zonei Drăgășani


Claudia Banu, senator liberal de Vâlcea, a anunțat că a fost completat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a (zone cu resurse turistice), astfel încât unitățile administrativ teritoriale care funcționează în arealul delimitat, conform legislației în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată – DOC (în care există plantații viticole certificate DOC și în care se produc și se comercializează vinuri cu denumire de origine controlată) să fie considerate cu potențial turistic și să poată genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism oenologic.
Din județul nostru unitatea administrativ teritorială care ar avea cel mai mult de câștigat de pe urma acestei completări legislative ar fi municipiul Drăgășani.

Claudia Banu: „Turismul viticol are nevoie de susținere, alături de agroturism, turism rural și de aventură”

„România are un potențial viticol remarcabil, fiind pe locul 13 în topul celor mai mari producători de vin din lume și pe locul șase în Europa. Turismul viticol în România are oportunități remarcabile să se dezvolte și să se diversifice, ceea ce face tot mai atractiv conceptul de Drum al vinului, oferind posibilitatea unor itinerarii de neuitat. Enoturismul, cum mai este denumit acest fel de-a petrece timpul liber, printre dealuri de viță de vie și licori parfumate, a înregistrat în ultimii ani o evoluție echilibrată, care dă speranțe viticultorilor și oamenilor implicați în domeniul turistic. Astfel, turismul viticol are nevoie de susținere, alături de agroturism, turism rural și de aventură”, a anunțat Claudia Banu.
„În acest sens, la Senat, am completat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a, zone cu resurse turistice, astfel încât unitățile administrativ teritoriale care funcționează în arealul delimitat, conform legislației în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată, să fie considerate cu potențial turistic și să poată genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism oenologic. În context, fac mențiunea că legea urmează să intre la promulgare”, a mai informat reprezentanta județului nostru în Camera Superioară a Parlamentului României.