NERVI MULȚI PE DN 7 în această dimineață! Trafic blocat total după ce o cisternă cu GPL s-a ciocnit cu un camion cu remorcă frigorifică!


Sâmbără, 16 septembrie 2023, în jurul orei 09.00, pe Drumul Național 7 – Valea Oltului (în satul Balota din comuna Racovița), s-a produs un accident rutier ce se putea solda cu urmări dintre cele mai periculoase. Un camion cu remorcă frigorifică și o cisternă încărcată cu GPL (gaz petrolier lichefiat) s-au tamponat. Din fericire, nu au fost persoane rămase încarcerate și doar unul dintre șoferi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Au fost alocate la intervenție forțe de la Stația Brezoi cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un SMURD si un echipaj CBRN de la Detașamentul de Pompieri din Râmnicu Vâlcea.
Pentru evitarea producerii unei catastrofe asemănătoare celei din comuna dâmbovițeană Crevedia, pompierii au avut nevoie de timp pentru a asigura zona împotriva producerii de incendii. Situație care a dus la blocarea totală a traficului rutier pentru aproximativ două ore. Deci nervi mulți pentru șoferii care au rămas blocați în trafic. Abia spre ora 12.00 a fost deschis circulației unul dintre sensuri.
„Echipajele de la Stația Brezoi au sosit la fața locului, au stabilit un perimetru de siguranță și au evacuat persoanele din zonă. În urma recunoașterii și a măsurătorilor efectuate cu dozimetrul din dotare, nu sunt scurgeri de GPL sau depășiri ale valorilor normale. Pe carosabil sunt scurgeri de motorină”, ne transmiteau, sâmbătă dimineața, pompierii vâlceni de la locul producerii accidentului.