Sâmbătă, NOAPTEA ȚINE DESCHISE porțile muzeelor Vâlcii


Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.
Din cauza crizei sociale și sanitare actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – așadar 12 iunie 2021. În afara pauzei de anul trecut, cauzată de pandemie, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea a organizat acest eveniment anual, încă de la începuturi.
Prin urmare, publicul este așteptat să viziteze gratuit Muzeul de Istorie a județului Vâlcea, Muzeul de Artă Casa Simian și Casa Memorială Anton Pann sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 18-24. Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.