Să înceapă campania electorală: Gutău îi acuză pe liberali că au făcut ca Râmnicul să arate „ca un islaz de bâlci”


Comunicatul prin care liberalii anunțau strângerea de semnături de la râmniceni pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis l-a determinat pe primarul Râmnicului să transmită, la rândul lui, un comunicat în care a semnalat presupuse nereguli pe care le-au comis liberalii în această campanie electorală ad-hoc. Astfel, Mircia Gutău a spus că „agitații liberalii” au făcut, prin demersul lor, ca „Râmnicul să arate ca un bâlci”. În plus, edilul Râmnicului a spus că liberalii au amplasat prea multe corturi prin oraș (nu mai puțin de nouă).
Spre buna informare a opiniei publice, prezentăm ambele comunicate de presă, primul al fiind cel al PNL-ului, respectând ordinea cronologică în care au fost trimise.

Comunicat PNL: „Liberalii râmniceni strâng semnături pentru o Românie normală!”

Luni, 19.08.2019, de la ora 17, în centrul Râmnicului, la Ceas, a avut loc deschiderea oficială a acțiunii de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis, pentru un nou mandat în funcția de Președinte al României. La acest eveniment au participat peste 70 de liberali vâlceni. După întâlnirea din centrul Râmicului, liberalii prezenți au plecat pe diferite trasee din oraș pentru a le explica locuitorilor din municipiu că semnătura pentru un nou mandat al lui Klaus Iohannis în fruntea țării reprezintă drumul către o Românie normală, reprezentată cu demnitate la nivel internațional.
Liberalii râmniceni consideră că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alegerile prezidențiale și îndeamnă toţi râmnicenii care îşi doresc normalitate, o ţară în care domenii precum educaţia și sănătatea să ocupe locul pe care-l merită, iar mediul economic să-şi recapete importanţa cuvenită, să îl voteze pe Klaus Iohannis la alegerile din această toamnă. Organizația municipală a PNL își propune să strângă peste 13.000 de semnături în perioada imediat următoare în municipiul Râmnicu Vâlcea și anunță public că membrii PNL vor fi prezenți zilnic pe străzile din Râmnic.
Din păcate, evenimentul organizat de liberalii vâlceni a fost umbrit de atitudinea reprobabilă a administrației publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Astfel, din pură coincidență și fără nici un pic de jenă, cei ce vremelnic conduc primăria municipiului Râmnicu Vâlcea au considerat, într-un total dispreț față de regulile democratice, să saboteze campania de strângere de semnături a liberalilor din municipiu. Astfel, după ce PNL a depus încă din data de 8.08.2019 o solicitare pentru amplasarea a 9 (nouă) corturi în Râmnic pentru strângerea de semnături, ieri, 19.08.2019, administrația publică locală din Râmnic a aprobat doar una din cele 9 locații. Considerăm acest comportament ca fiind unul abuziv, un gest de sfidare la adresa râmnicenilor. Ne exprimăm pe această cale indignarea față de acest comportament discreționar și le reamintim actualilor conducători din Râmnic că salariile și indemnizațiile lor sunt plătite din banii contribuabililor și sunt acolo pentru a fi în slujba cetățenilor, nu pentru a se folosi de pârghiile puterii pentru a pune bețe în roate adversarilor politici.
„Astăzi a avut loc deschiderea oficială a acțiunii de strângere de semnaturi pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis, pentru un nou mandat în funcția de Președinte al României. M-am bucurat, alături de peste 70 de colegi liberali să văd că râmnicenii ne primesc cu căldură și deschidere și că își doresc o Românie în care să-și poată crește copiii. Însemnă că suntem pe drumul cel bun și sunt convinsă că domnul Președinte Klaus Iohannis va câștiga aceste alegeri, deschizând astfel drumul spre o Românie normală. Nu pot să nu remarc atitudinea reprobabilă a administrației publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea cu privire la solicitarea PNL privind amplasarea unor corturi pentru acțiunea de strângere de semnături. Îmi exprim convingerea că astfel de comportamente nedemocratice și abuzive vor fi sancționate la vot de către râmniceni, iar cei care le practică vor fi trimiși la lada de gunoi a istoriei, acolo unde le este locul.”, a declarat Claudia-Mihaela Banu, președinte interimar PNL Râmnicu-Vâlcea.

Comunicat Mircia Gutău

„Revenit intempestiv din concediu şi pus să strângă semnături pe caniculă, PNL Râmnicu Vâlcea îşi consumă frustrarea acuzând Primăria municipiului că nu i-a fost aprobată cererea de amplasare a nu mai puţin de 9 corturi pentru această activitate.
Ca să îi liniştesc pe mult prea agitaţii liberali din municipiu, precizez că, în conformitate cu legislaţia locală pe care au dovedit în atâtea rânduri că o stăpânesc superficial, primarul municipiului este cel care decide într-o astfel de situaţie luând în considerare o serie de factori obiectivi, iar în baza acestui atribut şi din dorinţa de a nu face ca Râmnicul să arate ca un islaz de bâlci împânzit cu zeci de corturi, care mai de care mai colorate, am decis ca fiecărei formaţiuni politice care a depus până acum o astfel de cerere să i se aloce un singur amplasament.
Dacă liberalii din Râmnicu Vâlcea consideră că dezideratul la care s-au înhămat nu poate fi atins decât amplasând corturi colorate pentru a aduna semnături la fiecare colţ de stradă e treaba lor. Eu însă nu voi admite ca această activitate politică să afecteze viaţa râmnicenilor, estetica oraşului şi desfăşurarea unor evenimente publice ale comunităţii locale”.
Primar, Mircia Gutău

Constantin Rădulescu, de partea lui Gutău în acest «război» de precampanie

Printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, denumit „Fără politică de cort”, președintele Consiliului Județean Vâlcea a reacționat pe marginea acestui duel al orgoliilor din perioada de precampanie electorală:
„De acord! Orașul nostru frumos nu trebuie să se transforme în bazar… în talcioc… așa la nivel de imagine! Orașul e cochet și frumos, iar amplasarea corturilor politice ar strica farmecul și atmosfera aceasta!
Noi nu vom cerși semnături în corturi! Vom folosi acest prilej pentru a sta de vorba de la om la om cu cei care vor dori să ne susțină! Terminați cu stilul acesta agresiv, domnilor în galben! Lăsați orașul în pace! Strângeți semnături… vorbiți cu vâlcenii… lăsați-ne cu prelatele voastre vopsite în galben!
Este încă sezon estival… turiștii apreciază orașul pentru că este cochet și liniștit! Hai să facem politică mai puțin zgomotos și propagandistic! Hai să arătăm că îi iubim pe vâlceni și că le respectăm liniștea! Hai să facem politica aproape de oameni, nu la cort! Țin cu orașul… cu râmnicenii…. țin cu primarul care îi respectă!
Felicitări pentru decizie, Mircia Gutău!”