Dăncilă infirmă zvonurile: „PSD va avea candidat de turul doi la prezidențiale”


Recent, prezentă la Comitetul Executiv al PSD Ialomița, Viorica Dăncilă a oferit câteva declarații prin care s-a dorit stoparea speculațiilor care arată că PSD nu ar fi interesat să trimită, pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, un candidat cu șanse reale de a ajunge în turul al doilea. Miza unei astfel de «mutări» ar fi reprezentată, spun gurile rele, de intențiile PSD de a permite opoziției de dreapta (PNL pe de-o parte și USR-PLUS pe de altă parte) să își dispute mandatul de la Cotroceni în turul al doilea, dar și să se creeze premisele pentru o «sfâșiere» a acestor forțe politice. Mai mult, «prevestitorii» arată că în ipoteza unui astfel de tur doi între reprezentanți ai opoziției, votanții social-democrați ar putea avea tendința de a-l vota pe candidatul USR-PLUS tocmai pentru a-l «evacua» pe Klaus Iohannis de la Cotroceni. Iar speculațiile merg și mai departe. Dacă ar fi să credem aceleași zvonuri, PSD ar rămâne la guvernare, având sprijinul USR-iștilor în Parlament, aceștia din urmă primind la schimb sprijinul electoratului social-democrat în lupta pentru fotoliul de președinte.
Toate aceste zvonuri au fost în totalitate negate de președintele Partidului Social Democrat! Viorica Dăncilă a explicat că PSD este un partid care nu își poate permite să trimită în cursa pentru prezidențiale un candidat care să nu aibă șanse la accederea în turul al doilea. Deși social-democrații au anunțat că, probabil, abia în luna septembrie va fi stabilit numele candidatului care îi va reprezenta în cursa către Cotroceni, acesta va fi un om capabil, bun organizator, care să știe să capaciteze electoratul în jurul său. Spre a infirma și mai mult zvonurile pe care vi le-am prezentat mai sus, Viorica Dăncilă a precizat că PSD nu își propune doar accederea în turul al doilea la prezidențiale, ci chiar obținerea fotoliului de președinte.
„Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm. Sondajele au dat, dacă vă amintiţi, în 2014, candidatul Klaus Iohannis cu 20% şi a câştigat alegerile prezidenţiale. Pe ce mă bazez? Pe puterea acestui partid. Şi mă bazez pe opinia oamenilor, pentru că eu cred că acest partid este un partid foarte bine structurat, foarte bine organizat, un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă. Eu cred că PSD s-a unit, îşi va uni forţele şi rezultatele de la prezidenţiale vor dovedi acest lucru. Obiectivul nostru este câştigarea alegerilor prezidenţiale”, au fost declarațiile premierului Viorica Dăncilă.
℗ Articol de promovare ℗