Putem răsufla uşuraţi! Voinţa Sibiu a salvat matematic CSM de la retrogradare


Ceea ce părea doar un zvon lansat de către preşedintele fostei prim-divizionare Voinţa Sibiu încă de acum două luni, a devenit realitate zilele trecute. Lipsa tot mai acută a banilor, coroborată cu picătura care a umplut paharul (înfrângerea de la Târgu Mureş), l-a determinat pe principalul sponsor al sibienilor să întrerupă sprijinul financiar acordat echipei, aceasta fiind nevoită să se retragă din Liga a II-a! Astfel, campionatul Seriei Vest din liga secundă de fotbal a devenit „ciuntit” de tot, nu doar „şchiop”, aşa cum îl numea reprezentantul unui club de fotbal din judeţul nostru. Spunem asta pentru că, deşi trebuia să înceapă cu şaisprezece formaţii la start, în momentul de faţă, după retragerea Voinţei Sibiu, Seria Vest a rămas cu numai treisprezece formaţii care se luptă pentru cele două locuri promovabile.

Mai mult decât atât, ca o ironie a sorţilor, la finele acestui sezon, nici măcar una dintre cele treisprezece formaţii nu va mai retrograda în Liga a III-a, întrucât diferenţa până şais­pre­zece o reprezintă exact numărul grupărilor care trebuiau să „cadă” în eşalonul inferior. Însă, necazul sibienilor se poate transforma în bucurie pentru CSM Râmnicu Vâlcea. După un înce­put modest, gruparea de la poalele Dealului Capela gravitează în zona ultimelor poziţii ale ierarhiei. Dar, după retragerea sibienilor, municipalii au certitudinea că vor mai face şi sezonul viitor parte din întrecerea ligii secunde, indiferent pe ce poziţie ar încheia în actuala ediţie.

CSM şi Damila ar putea pierde punctele câştigate cu Voinţa!

Retragerea grupării de pe malul Cibinului poate avea însă şi consecinţe negative pentru ambele cluburi din judeţul nostru care activează pe cea de-a doua „scenă” a fotbalului româ­nesc. Aşa cum se cunoaşte deja, Damila Măciuca şi CSM Râmnicu Vâlcea au învins Voinţa Sibiu pe teren (3-0, respectiv 3-1), dar există riscul ca rezultatele lor să fie anulate după dezafilierea ardelenilor, ducând implicit la pierderea punctelor câştigate de vâlceni. Şi în această chestiune, „mingea” este în terenul Federaţiei Române de Fotbal, oficialii de la Bucu­reşti având (cum altfel!?) puterea de a tăia şi spânzura prin sportul rege din ţara noastră.