Polițiștii i-au explicat acestei femei de ce nu e bine SĂ SE URCE PE TREN pentru a-și face poze


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au venit cu informații despre o campanie foarte importantă, care se desfășoară în mai multe județe din țară. Este vorba despre campania intitulată „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”. Pe parcursul acesteia, un vagon de călători, personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj), va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.
Pe traseul „călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și poliție transporturi vor organiza evenimente publice în stațiile C.F.R., astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.
Pentru a fi în siguranță în zona căilor ferate, polițiștii recomandă cetățenilor:
• să se asigure la traversarea căii ferate;
• să traverseze calea ferată doar prin locurile special amenajate;
• să nu permită copiilor să se joace în zona de siguranță a căii ferate.

Mesajul polițiștilor

„O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media. Însă, puțini sunt cei care cunosc riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi). Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea