Poliția, în acțiune


Încă două transporturi de lemne furate, oprite de Poliție
Luni, la ora 18.17, pe raza ora­şu­lui Călimăneşti DN 7 – CC a fost depistat N. Ionuţ, de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce transporta aproximativ 4 m.c. de material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire, informează IPJ Vâlcea. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei potrivit Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. În cursul aceleiași zile, poliţiştii din Milcoiu au efectuat un control pe DJ 678 – Galicea pe linia transportului de material lemnos. Astfel, au oprit pentru control o autoutilitară care circulă din direcţia Rm. Vâlcea în direcţia Drăgăşani şi care transportă material lemnos, fiind condusă de S. Ion, de 51 de ani. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că avizul de însoţire era emis pentru 7,50 m.c. lemn foc fag. Întrucât în urma cubării materia­lului lemnos,s-a stabilit că este vorba despre 9,696 m.c. material lemnos, întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010.

Doi „fermieri” de cannabis, în arest
Poliţiştii specializaţi în comba­terea criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit 2 culturi de cannabis, în urma percheziţiilor efectuate ieri. 2 bărbaţi au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi. La data de 7 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat două percheziţii domici­liare în judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri. Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – mai a.c., cei în cauză, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 35 şi 41 de ani, ar fi procurat seminţe de cannabis pe care le-ar fi plantat, punând bazele unor culturi indoor şi outdoor. De asemenea, a reieşit că persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii de seminţe de cannabis şi sub identităţi false, pentru a disimula activitatea infracţională. În timpul percheziţiilor efectuate la locuinţele celor 3 per­soane, poliţiştii au descoperit două culturi de cannabis, una outdoor, una indoor. De asemenea, a fost ridicată o lampă florescentă, 1 gram de fragmente vegetale uscate ce par a fi cannabis, 3 telefoane mobile, 3 ven­tilatoare, un termometru şi 2 grindere cu cântar electronic. Cele trei per­soane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Vâlcea, pentru audieri, doi bărbaţi fiind reţinuţi. Ulterior, faţă de aceştia, instanţa a dispus măsura arestării preventive, respectiv măsura arestării la domiciliu. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

Amenzi cu duiumul pentru societăți comerciale din domeniul forestier
Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciul de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor sil­vice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat şi desfă­şu­rat, activităţi de verificare a le­ga­lităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, de către două so­cietăţi comerciale ce au punc­te de lucru în Rm. Vâlcea. Astfel, au fost constatate încălcări ale prevederilor art. 19 alin. 1 lit. l şi art. 21 alin. 1 lit. d din Legea nr. 171/2010, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contraven­ţio­nală a agenţilor economici cu amenzi în cuantum total de 25.000 lei, de asemenea, fiind dispusă şi confiscarea a 33,44 m.c. material lemnos, cheres­tea, specia molid, în valoare totală de 15449,28 lei.

Transport ilegal de legume, oprit de Poliție
Miercuri, M. Dragoş, de 43 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost oprit pentru control de către poliţişti pe DN 67B-Drăgăşani. În urma con­trolului efectuat asupra auto­ve­hi­cu­lului, s-a stabilit că bărbatul transporta fără documente de provenienţă şi transport 822 kg de roşii, 64 kg de fasole păstăi, 243 kg de varza, 92 kg de ardei gras. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar legumele confiscate.