Politia a iesit la datorie
La un pas de moarte din cauza neatenției!
• o femeie din Frâncești a căzut dintr-un autoturism aflat în mișcare
Luni, în jurul orei 12.00, Laurenţiu S., de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, conducea un autoturism pe DJ 646 – Frânceşti, în regim de taxi. Acesta o transporta pe Sofia B., de 43 ani, din localitate, ce se afla, în acel moment, pe bancheta stânga spate. Întrucât se simțea rău, femeia a deschis portiera pentru a lua aer. Din cauza neatenției, femeia a căzut din autoturismul aflat în mers direct pe carosabil, suferind leziuni uşoare.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge şi i s-a stabilit diagnosticul de TCF minor, epistacsis oprit spontan. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.
Un vasluian și un dâmbovițean s-au tamponat în Golești
• în urma accidentului rutier, o femeie a ajuns în stare gravă la spital
Luni, la prânz, un șofer de 59 ani din județul Vaslui conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Goleşti. Pentru că nu a adaptat viteza la condițiile din trafic, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, în rampă, mașina șoferului vasluian a derapat şi a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus de un dâmbovițean.
Din accident, a rezultat rănirea unei femei, pasageră în autoturismul înmatriculat în Dâmbovița. Aceasta a fost transportată la spital și diagnosticată cu TCC acut, nivel 0, traumatism genunchi stâng cu fractură de platou tibial. Ambii conducători auto au fost testați cu cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Gheața căzută de pe acoperișuri a făcut prăpăd în Râmnic
• 37 de șoferi și-au găsit mașinile „șifonate” bine
La începutul acestei săptămâni, poliţiştii din municipiul Râmnicu Vâlcea – Biroul Rutier au eliberat 37 de autorizaţii de reparaţie. Autovehiculele au fost avariate din cauza căderii bucăţilor de gheaţă şi zăpadă de pe imobile.
Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să parcheze autovehiculele la o distanţă de siguranţă faţă de locul unde ar putea cădea gheaţă, ţurţuri sau zăpadă de pe acoperişuri.
La începutul acestei săptămâni, zeci de vâlceni au primit amenzi
• în Râmnic și Drăgășani, valoarea amenzilor a fost de peste 10.000 lei
Activitatea Serviciului Poliţiei Rutiere desfăşurată luni s-a concretizat prin efectuarea unei acţiuni pe linia de prevenire a evenimentelor, aplicarea a 42 sancţiuni contravenţionale, dintre care șase sunt pentru nerespectarea regimului de viteză pe un anumit sector de drum, fiind aplicate 28 puncte penalizare.
În activitatea desfăşurată, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, accidentelor de circulaţie, pentru identificarea persoanelor ce nu respectă prevederile legale pe linia circulaţiei pe drumurile publice.
Cu această ocazie, au fost legitimate 74 persoane şi controlate 46 de autovehicule, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.140 lei. Totodată, poliţiştii din Drăgăşani au desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni. Astfel, au fost legitimate 43 persoane, au fost verificate 36 de autovehicule şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.180.
Hoții au de ce se teme!
• polițiștii au lansat un set de recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe
Căminul reprezintă acel spaţiu privat unde va simţiţi ocrotit şi liniştit şi de aceea, atunci când o persoană necunoscută pătrunde fraudulos în locuinţa dumneavoastră şi vă deposedează de bunuri, aceasta vă face să trăiţi un justificat sentiment de nesiguranţă. Neîncrederea care vă invadează treptat se extinde asupra vecinilor, persoanelor care vă vizitează şi, mai ales, asupra instituţiilor specializate ale statului, de la care aşteptaţi depistarea infractorilor şi recuperarea prejudiciului creat.
Asigurarea securităţii persoanelor şi proprietăţii, a liniştii şi ordinii publice, ar trebui să constituie o preocupare permanentă pentru societatea civilă şi cetăţeni, nu doar pentru instituţiile specializate ale statului. Este recomandabil ca membrii comunităţii să cunoască şi să respecte câteva reguli elementare de autoprotecţie care, odată însuşite şi aplicate, devin deprinderi de natură să prevină neglijenţa, indiferenţa, naivitatea şi alte aspecte care facilitează activitatea infractorilor.
Recomandările următoare se adresează tuturor cetăţenilor care doresc să-şi apere proprietatea, oferindu-vă idei şi opţiuni practice pentru a vă simţi în siguranţă şi a vă proteja căminul:
• Educaţi copiii să evite discuţiile cu necunoscuţii, îndeosebi cu cei care spun că vin din partea părinţilor, să refuze ofertele tentante ale acestora (ciocolată, bomboane, jucării etc.) şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă;
• Evitaţi să oferiţi persoanelor necunoscute relaţii despre vecinii dumneavoastră, în special informaţii referitoare la ocupaţia, programul de lucru şi starea materială a acestora;
• Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefoane, deratizare s.a.) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu. Nu acceptaţi prezentarea formală a legitimaţiilor, iar dacă persoana devine grăbită sau agitată (ceva nu este în regulă!), solicitaţi sprijinul vecinilor şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale celui în cauză pentru a le comunica organelor abilitate.
• Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă etc.). Riscaţi astfel să cumpăraţi produse contrafăcute sau să facilitaţi unor infractori periculoşi accesul în locuinţa dumneavoastră.
• Dacă locuiţi la casă ori în apartamente de bloc situate la parter, etajul I sau ultimul etaj, este recomandabil să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici. Aceleaşi recomandări şi proprietarilor caselor locuite temporar.
• Dacă sesizaţi zgomote suspecte pe palier şi observaţi că în faţa uşii unuia dintre vecini sunt persoane străine care încearcă să intre fraudulos, anunțaţi de urgenţă poliţia. Este posibil să constataţi că vizorul dumneavoastră a devenit nefuncţional, prin lipirea unui timbru sau a unei bucăţi de hârtie pe exterior, ceea ce constituie un indiciu sigur că spărgătorii de locuinţe sunt „la treabă”.
• Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută. Acest lucru deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocurilor cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acestea.
NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!!