PNL, pe primul loc în opțiunile alegătorilor din Băbeni


Rezultatele unui sondaj realizat în Băbeni îl cotează pe fostul primar Ștefan Bîzîc cu șanse importante pentru a reveni în funcția de edil șef al orașului. Bîzîc a obținut peste 33% din intențiile de vot ale celor peste 400 de persoane intervievate. Actualul primar, Ștefan Bogdan de la PSD, este cotat cu aproape 21% din intențiile de vot ale celor chestionați. Sondajul arată că și reprezentanții altor două partide (Dreapta Unită și AUR) ar strânge ceva intenții de vot, însă care nu depășesc 10% (adică 8,7%, respectiv 6,3%). Este interesant de remarcat și faptul că mai bine de 21% din totalul băbenarilor chestionați au declarat că încă nu s-au hotărât cu cine vor vota.

În context este de amintit că, deși nu conduc primăria din oraș și nici Consiliul Județean Vâlcea, liberalii sunt cotați cu șanse importante pentru a obține rezultate bune și la alte tipuri de alegeri (cum ar fi cele europarlamentare).

Sondajul a fost realizat pe teren, cu ajutorul a 11 persoane specializate în aplicarea chestionarelor. Chestionarul aplicat a cuprins 12 întrebări deschise și închise. La acest sondaj au răspuns 428 de persoane domiciliate în orașul Băbeni. Marja de eroare este de +/- 3,85%. Intervalul de încredere este de 95%. Coordonarea sondajului, precum și prelucrarea datelor și reprezentarea grafică au fost asigurate de lector universitar doctor Gabriel Pricină.