PERSOANE CARE FURAU APĂ din rețeaua Apavil, depistate în trei localități din județ


Apavil SA, prin Serviciul Control Clienţi, a desfășurat și în luna mai 2023 acțiuni de verificare şi control în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente frauduloase, a utilizatorilor fără contract de furnizare (cu branșamente clandestine), cu racorduri de canalizare nedeclarate sau cu surse proprii de apă necontorizate, dar care evacuează apa uzată în reţeaua publică de canalizare. De asemenea, au fost verificate integritatea sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi etanşeitatea legăturilor, în vederea eliminării pierderilor din reţea.
În urma acțiunilor de verificare a clienților din perioada 1-31 mai 2023, efectuate în municipiul Râmnicu Vâlcea și în comunele Păușești Măglași, Budești și Prundeni s-au depistat:
• un branșament fără contract, care consuma apă și deținea apometru în instalație, în comuna Budești;
• două branșamente fără contracte, care consumau apă, fără apometre în instalație, unul în municipiul Râmnicu Vâlcea și altul în comuna Păușești Măglași;
• o persoană care deținea sursă proprie de apă și deversa în rețeaua publică de canalizare fără a deține contract cu societatea pentru prestarea serviciului de canalizare, în municipiul Râmnicu Vâlcea;
• nouă racorduri de canalizare nedeclarate, fără a deține contracte cu societatea pentru prestarea serviciului de canalizare, în comuna Prundeni.
Reprezentanții societății Apavil SA au anunțat că în aceste cazuri au fost luate măsuri de recuperare a prejudiciului și de intrare în legalitate.

Cetățeni din Brezoi, Dăești, Prundeni și Băbeni, debranșați pentru neplată!

S-a dispus debranșarea pentru neplată în cazul a patru utilizatori din localitățile Brezoi, Dăești, Prundeni și Băbeni.
„Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea serviciilor comunitare pentru utilități publice (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46, alin. 1: «Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă». De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului – cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici”, au anunțat reprezentanții Apavil SA.
Acțiunile de verificare derulate de angajații Apavil SA Râmnicu Vâlcea vor continua în toată aria sa de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase și clandestine de apă, care conduc la reducerea debitului de apă și diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.
„Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, rugăm persoanele care sesizează orice situație care pare suspectă în acest sens să anunțe reprezentanții Apavil SA la sediul societății din strada Carol I, nr.3-5, la Dispeceratul Apavil SA, telefon 0350.802.160 sau pe adresa de e-mail control.clienti@apavil.ro”, a mai anunțat sursa citată.
• Compartimentul comunicare, mass-media al societății Apavil SA