Panait Donici, gazdă pentru elevii de la „I.G. Duca”


Miercuri, 1 noiembrie 2017, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” a fost gazda programului desfăşurat de către Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, intitulat „Armata – O Şcoala Altfel”. Clasele VI A şi VI B din cadrul Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca” din municipiul Râmnicu Vâlcea au vizitat muzeul, biblioteca, sălile de specialitate şi au participat la expoziţia de tehnică, echipamente şi armament organizată pe platoul din curtea instituţiei.
Momentul care a făcut deliciul participanţilor a fost exerciţiul demonstrativ prin care câinii special antrenaţi pentru detectarea materialelor explozive şi-au testat abilităţile de a semnala prezenţa acestor substanţe. La finalul activităţii, comandantul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”, lt-col. ing. Cristian-Gabriel Arinton a apreciat interesul de care au dat dovadă elevii pe parcursul vizitei şi le-a adresat îndemnul de a alege cariera militară.
Informațiile și fotografiile ne-au fost furnizate de către cpt. Alexandru Mihai Radu, ofiţer de informare şi relaţii publice.