Oferte concrete și pentru ultimele „cioburi” din Oltchim


• Piperea spune că prețurile în discuție sunt mult mai mari decât înainte
Patru firme au depus oferte indicative privind activele Oltchim (OLT), rămase nevândute în urma primului proces de vânzare, respectiv Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7), informează combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), preluat de Bursa.ro
Astfel, Aiotec din Germania a depus oferte pentru Instalaţia PVC II şi Divizia Petrochimică Bradu, Nimir Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică, Vynova Holding din Luxemburg pentru toate cele trei pachete şi Mata Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică: „În prezent, părţile interesate des­făşoară proceduri de due diligence, urmând ca ofertele finale să fie transmise până în data de 31 octombrie 2018”, se arată în anunţul companiei.
„În momentul în care s-au alcătuit pachetele de active s-a spus foarte clar că sunt toate la vânzare (n.r. procedură eşuată anul trecut) şi, în consecinţă, când se vor reîntruni condiţiile de acum un an de zile le vom putea scoate din nou la vânzare. Ele sunt scoase la vânzare, iar preţurile oferite acum sunt mult mai mari faţă de cele de anul trecut. Sigur că acestea sunt nişte oferte neangajate şi, după un proces de due-diligence, care se va încheia la sfârşitul lunii octombrie, aşteptăm să fie transformate în oferte angajante, care vor fi supuse aprobării creditorilor. Între timp, avem un hop în luna octombrie, când trebuie să perfectăm contractul cu Chimcomplex Borzeşti” a fost și reacția administratorului judiciar, avocatul Gheorghe Piperea.