Invitație la Biblioteca Județeană


Întâlnire de excepție cu Prof. univ. dr. ing. Mircea Perpelea (foto), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României in Republica Albania. Cu acest prilej va avea loc lansarea cărții semnată de Excelența sa – „Venind Acasă, în Europa… dinspre Est”, volum tradus în limba albaneză de Acad. Kopi Kyçyku și publicat cu sprijinul Institutului European de Cercetare pentru Știință și Dezvoltare (IRSD), al Academiei Internaționale Europene „I.E.A. Campus” și al Asociației Culturale „Aromânii din Albania” (AKAA).
Din 24 aprilie 2014, Albania a devenit un aplicant oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană. La „coadă” se mai află Turcia (1999), Macedonia (2005), Muntenegru (2010) și Serbia (2012). Se știe că această ordine nu are nicio importanță, ci doar performanțele pe care fiecare țară le are în procesul de aderare.
Date noi, inedite și interesante din drumul Albaniei spre Uniunea Europeană, despre înrudirea poporului român cu poporul albanez (urmaș al ilirilor), despre sprijinul reciproc al celor două popoare în multe momente istorice aflăm din excepționala carte care va fi lansată miercuri seara, dar și din intervenția domnului ambasador Mircea Perpelea.
La eveniment va participa un reprezentant al Ambasadei Albaniei la București. O altă atracție a serii: moment artistic cu Doru Vanghele și Andrei Păunescu.
Vă așteptăm cu drag!