O nouă tragedie în Vâlcea:
A MURIT prins sub tractor


Vineri, 22 iulie 2022, în jurul orei 10.30, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea ne-au transmis informații și imagini (acestea din urmă având un mare impact emoțional; drept urmare nici nu vi le prezentăm pe cele mai explicite) cu privire la producerea unui nou accident în care un vâlcean și-a pierdut viața. În timp ce se afla într-o pădure de pe raza comunei Stroești, un localnic care conducea un tractor (fără cabină), cu ajutorul căruia încerca să transporte un lemn tăiat, a suferit un grav accident, care i s-a dovedit fatal. Utilajul a derapat și s-a răsturnat efectiv peste bărbatul în vârstă de 55 de ani care îl conducea.
Persoanele aflate în apropierea utilajului, care au văzut accidentul în timpul producerii lui, au apelat serviciul de urgență 112. Misiunea salvatorilor a fost îngreunată de drumul greu accesibil până la locul producerii nefericitului accident. Din păcate, chiar dacă echipajele medicale ar fi ajuns mai repede în locul respectiv, bărbatul nu ar mai fi putut fi salvat. Cel mai probabil, el a decedat în primele minute după ce tractorul s-a răsturnat peste el, echipajul medical ajuns la fața locului stabilind că leziunile suferite erau incompatibile cu viața.
După ce a fost scos de sub tractor de către pompieri (la fața locului ajungând și doi salvamontiști cu o targă), corpul neînsuflețit a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei. În cauză, urmează să se stabilească dacă acest incident poate fi încadrat în categoria accidentelor de muncă.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea