O nouă rundă de discuţii între primarul Mircia Gutău şi cetăţenii municipiului


Mai mult de trei ore, mai bine de 200 de participaţi şi zeci de întrebări legitime şi răspunsuri pertinente – acestea au fost ingredientele întâlnirii de joi după-amiaza, de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”. Aceasta i-a adus faţă în faţă pe reprezentanţii administraţiei municipale, în frunte cu primarul Mircia Gutău, şi pe locuitorii din zona de Nord a oraşului cuprinsă între strada Matei Basarab şi limita cu comuna Bujoreni. Ca de obicei, edilul Gutău a dat startul, fix la ora 17.00, cu o prezentare de aproximativ 20 de minute a principalelor investiţii – realizate sau în perspectivă – din zona ţintă: Parcul de la Liceul Forestier, sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Republicii şi Decebal, sala de sport recent dată în folosinţă la Liceul Energetic, reabilitarea termică a CNI „Matei Basarab”, lucrările de la Şcoala Waldorf, amenajările de la grădiniţele Nord 1 şi 2, reabilitările de pe străzile Dealul Malului, Alexandru Budişteanu şi de pe intrarea Cetăţuie. S-a mai discutat despre noul sistem de preluare a apelor pluviale din zona fostei întreprinderi Hervil, parcările, asfaltările şi bordurările din jurul blocurilor pentru colectarea apelor pluviale, realizate la peste 20 de blocuri, reabilitarea spaţiilor din jurul Spitalului Judeţean din Calea lui Traian Nord, modernizarea locurilor de joacă şi reabilitările termice ale unor blocuri în baza unor proiecte cu finanţare nerambursabilă.
Pentru următoarele trei ore a fost rândul cetăţenilor să îşi expună problemele; pe lângă aspectele punctuale (care au stabilit mai multe deplasări în teren în agenda primarului Mircia Gutău pentru săptămâna următoare), acestea s-au grupat în trei mari categorii: căldura furnizată la iarnă, probleme cu salubrizarea şi construcţiile realizate pe terenurile retrocedate în cartier.
În context, este de amintit faptul că întâlnirile primarului Mircia Gutău cu locuitorii oraşului vor continua în perioada următoare.
• Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea