Neplătite de două luni, handbalistele de la Oltchim se gândesc doar la victorie în meciul cu Zvezda


Prezente astăzi în cadrul conferinţei de presă organizată la Sala Sporturilor „Traian”, două dintre jucătoarele Oltchimului, Ramona Farcău şi Iulia Managarova, au încercat să clarifice cauzele situaţiei mai delicate pe care o traversează gruparea chimistă după cele două înfrângeri suferite în Liga Campionilor: pe teren propriu cu Rail Cargo şi în deplasare la Krim Ljubljana. De vină pentru aceste eşecuri ar fi, spun ele, lipsa concentrării în anumite momente ale meciurilor, ghinionul şi, poate, faptul că echipa nu şi-a atins încă vârful de formă, „apogeul” fiind planificat pentru lunile aprilie şi mai, atunci când se vor disputa partidele din semifinale, respectiv finala întrecerii. Însă nicidecum banii! Adică restanţele salariale pe care clubul le datorează handbalistelor pentru ultimele două luni.

„Nu suntem cu salariile la zi. Trebuie să mai luăm banii pe două luni. Dar pentru noi nu contează asta acum. Visul nostru este să ajungem acolo unde ne-am propus şi vom da totul. Sperăm să depăşim aceste probleme şi de sâmbătă să înceapă urcuşul. Matematic mai avem şanse 100%. Dar până a ajunge acolo trebuie să câştigăm toate meciurile şi noi ne dorim să facem asta”, a declarat extrema-stângă Ramona Farcău.

Şi ucraineanca Iulia Managarova a fost „în ton” cu colega sa, afirmând că întârzierea la plata salariilor nu a afectat moralul echipei, jucătoarele fiind pregătite din toate punctele de vedere să câştige mâine. „Cred că ne aflăm într-o situaţie grea în grupă, după cele două înfrângeri. Dar ştim că mai avem şanse şi trebuie să învingem în ultimele patru meciuri. Totul e posibil. Sper să avem mulţi suporteri la meciul de mâine. Ştiu că sunt supăraţi pe noi, dar avem şansa să îi facem să nu mai fie supăraţi”, a declarat extrema-dreapta din lotul Oltchimului.
 

Vestergaard: „Acesta este meciul de totul sau nimic!”
 

Tehnicianul danez Jakob Vestergaard a afirmat că este încrezător în şansele echipei sale de a se califica în semifinale, chiar dacă ştie că acestea sunt mult mai reduse decât înaintea primul meci. El a reluat prezentarea întregului „algoritm” prin care Oltchimul se poate califica în penultimul act, chiar de pe prima poziţie în grupă. Vestergaard a mai declarat că există posibilitatea ca portăriţa Paula Ungureanu să nu evolueze mâine, dar speră ca totul să fie în regulă până la ora de start a partidei. „Putem spune despre meciul cu Zvezda că este unul de totul sau nimic. Întâlnim o echipă foarte puternică şi nu trebuie să facem greşeli, avem nevoie de atitudine. Suntem concentraţi pe acest meci şi ştim că ţine numai de noi să câştigăm. Avem mici probleme cu Paula, dar sper să fie ok până la ora jocului. Avem şanse bune să ajungem în semifinale şi trebuie să câştigăm fiecare meci. Avem nevoie de două victorii în meciurile cu Zvezda şi apoi trebuie să câştigăm, la Budapesta, la mai mult de un gol, iar acasă, cu Krim, la mai mult de patru”.

De asemenea, Vestergaard a mai afirmat că nu se teme pentru funcţia sa (în sensul de a fi demis de pe banca tehnică dacă echipa va rata calificarea în semifinale), el adăugând că este posibil ca, printre cauzele ce au contribuit la eşecurile din primele partide, să se afle şi lipsa Cristinei Neagu de pe teren.