VÂLCEA: record absolut de cazuri de infectare! Județul «sare» în ZONA ROȘIE a gradului de răspândire a virusului!


5 noiembrie 2020! Ora 13.00 a devenit una deja… fatidică. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României anunță noile date privitoare la evoluția pandemiei de Coronavirus în toate județele țării, dar și în câteva state europene. Iar cifrele anunțate pentru județul Vâlcea nu sunt deloc bune!
În ultimele 24 de ore, în județul nostru au fost confirmate 267 de cazuri de infectare, acesta fiind cel ridicat «prag» zilnic care s-a înregistrat în Vâlcea (numărul infectărilor calculat de la începutul pandemiei a ajuns la 5.643 în județul nostru!).
Cu aceste noi cazuri raportate pe 5 noiembrie 2020, Vâlcea a ajuns la cel mai ridicat grad de răspândire a virusului de când este calculat acest indicator. S-a depășit în premieră nivelul de 3 la mie. Altfel spus, în ultimele 14 zile, în județul nostru s-au infectat 3 persoane din fiecare mie de locuitori.
Mai mult decât atât, tot joi, conform datelor venite de la Guvern, județul nostru a fost trecut pe lista celor care, în ultimele 24 de ore, au raportat decese.