Medicii de familie pot deschide puncte de lucru în mai multe localități, e lege!


Reprezentanții CAS Vâlcea au anunțat că a fost promulgată Legea nr. 282/10.10.2022, act normativ care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Modificările legislative vizează încurajarea cabinetelor de medicină de familie să deschidă puncte secundare și în alte unități administrative în care există deja un cabinet medical, dacă autoritățile locale consideră că este oportun din punct de vedere al interesului social local.
„Punctele secundare de lucru în mediul rural pot fi deschise în aceeași unitate administrativ – teritorială sau în alte unități, unde există deficit de medici. Serviciile medicale prestate în aceste puncte de lucru vor fi decontate în integralitate, indiferent dacă au fost prestate de către medicul titular al cabinetului sau de către medici angajați ai cabinetului”, a declarat directorul general al CAS Vâlcea, Alin Voiculeț (foto).
În termen de 60 de zile, urmează a fi modificate normele de aplicare a contractului – cadru în acord cu prevederile noului act normativ.