Luptă-n cinci pentru promovarea în Liga I


• după egalul „alb” de la Oradea, Damila rămâne neînvinsă în retur şi continuă cursa de pe locul patru
 

Week-end-ul trecut, în Seria Vest a ligii secunde de fotbal s-au disputat partidele contând pentru etapa a XX-a. Două meciuri au ţinut „capul de afiş” al acestei runde, într-unul dintre ele evoluând şi formaţia vâlceană Damila Măciuca, ocupanta poziţiei a patra (24 puncte).

„Verzii” pregătiţi de Claudiu Niculescu s-au deplasat duminică la Oradea, acolo unde au întâlnit ocupanta poziţiei a cincea, FC Bihor, echipă aflată la egalitate de puncte cu Damila, dar cu un golaveraj inferior. Meciul a fost unul de mare angajament, jucătorii ambelor formaţii conştientizând riscul la care se expuneau dacă cedau într-o partidă cu o asemenea importanţă, tradus prin diminuarea semnificativă a şanselor de promovare. Deşi au insistat mai mult în ofensivă şi au avut ocaziile mai mari de marca, impulsionaţi şi de cei peste 1.500 de spectatori care au venit să îi susţină din tribune, fotbaliştii de la FC Bihor s-au văzut incapabili să perforeze poarta „eroului de la Liberec”, fostul goal-keeper dinamovist Florin Matache intervenind magistral la cele câteva faze în care gazdele s-au aflat foarte aproape de a deschide scorul.

Din acest meci nu au lipsit nici momentele tensionate, nervii jucătorilor primând în câteva rânduri dorinţei de a juca fotbal pe parcursul celei de-a doua reprize, atunci când centralul craiovean Cătălin Găman a fost nevoit să recurgă la „buzunarul” cu cartonaşe roşii pentru a calma spiritele. Primul care a ajuns mai repede la vestiare a fost Nasser Menassel, mijlocaşul Damilei de origine franceză. Acesta a „încins” ad-hoc, în minutul 65, o repriză de K1 cu Cristian Bud, atacantul gazdelor, iar centralul a arătat fără ezitare ambilor jucători cartonaşul galben, pentru Menassel însemnând implicit cel roşu, întrucât mai avea un galben din prima repriză. Nici Bud nu şi-a controlat prea bine nervii, iar peste numai şapte minute a comis un fault dur asupra căpitanului Damilei, Ionuţ Stoica, bihoreanul alegându-se astfel cu al doilea galben.

Damila putea da „lovitura” pe final, atunci când tinerii atacanţi aruncaţi de Claudiu Niculescu în lupta „surdă” purtată pe un teren îmbibat cu apă, Albert Voinea şi Bogdan Geantă, au ştiut să speculeze spaţiile mari existente după eliminările anterioare, dar s-au pripit în faţa porţii adverse, făcându-l „mare” pe goal-keeper-ul Pogacsics. Meciul s-a încheiat în cele din urmă cu un rezultat indecis, ambele combatante obţinând, în urma unui egal fără goluri, câte un punct care le menţine la câteva „lungimi” în urma celor trei ocupante ale podiumului (Corona Braşov, Poli Timişoara şi UTA Arad), din grupul celor cinci formaţii fruntaşe urmând să se desprindă cel mai probabil cele două grupări care vor promova în Liga I.
 

Niculescu: „Sunt mulţumit pentru acest punct obţinut pe un teren execrabil”


La sfârşitul partidei de la Oradea, antrenorul formaţiei vâlcene, care în retur a pregătit şi FC Bihor, a declarat că este mulţumit de evoluţia fotbaliştilor săi, considerând că acestora le era dificil să obţină mai mult pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă. „Sunt mulţumit pentru acest punct obţinut pe un teren execrabil, băieţii au muncit mult. În toată cariera mea nu cred că am mai participat la un joc în care terenul să se prezinte într-un asemenea hal. Acesta nu este fotbal, a fost doar o luptă în noroi, dar rezultatul ne dă speranţe pentru viitor. Ne aşteaptă un meci dificil săptămâna viitoare, acasă cu UTA, în faţa unei echipe foarte bune, meci pe care trebuie să îl câştigăm”, a afirmat Claudiu Niculescu.
 

„Ultraşii” Damilei au făcut deplasarea la Oradea


Fotbaliştii lui Claudiu Niculescu au fost susţinuţi din tribunele stadionului „Iuliu Bodola” de o micuţă, dar foarte inimoasă galerie, formată din aproximativ 30 de suporteri. „Înarmaţi” cu fulare şi steaguri de culoare alb-verde, precum şi cu alte „instrumente” specifice marilor galerii, înfocaţii fani ai Damilei şi-au făcut simţită prezenţa pe arena din Oradea, dominând uneori fondul sonor, asta în ciuda faptului că fotbaliştii gazdelor au avut de partea lor un număr mult mai mare de spectatori.
 

Corona a învins pe terenul liderului şi a preluat şefia Seriei


În aceeaşi etapă, dar într-un meci disputat sâmbătă pe stadionul „Dan Păltinişanu”, liderul la zi, ACS Poli Timişoara, a primit vizita principalei urmăritoare, Corona Braşov, formaţie aflată înaintea acestei etape la numai două puncte în spatele bănăţenilor. Chiar dacă porneau cu prima şansă, timişorenii au ratat o mare oportunitate de a se desprinde în fruntea clasamentului, cedând în faţa Coronei cu 1-2, rezultat care a permis braşovenilor să treacă pe primul loc.
 

Rezultatele etapei a XX-a


UTA Arad – FC Olt Slatina 1-0

Oară ’81

FC Maramureş – Luceafărul Oradea 2-1

Biţiş ’34, Chivoiu ’58 / Ianc ’48

ACS Poli Timişoara – Corona Braşov 1-2

Boldea ’92 / Ene ’80, Marovic ’82 (a.g.)

FC Bihor Oradea – Damila Măciuca 0-0

CS Mioveni – Unirea Alba Iulia 3-0*

*rezultat decis la „masa verde”, oaspeţii s-au retras din campionat

CSM Râmnicu Vâlcea, FCM Târgu Mureş şi FC Argeş Piteşti au stat
 

Clasament


#        Echipă                  M      V       E       Π       Glv.            P

1.Corona Braşov           16      9        4        3        25-15          31

2.Poli Timişoara            16      8        6        2        26-13          30

3.UTA Arad                  17      8        5        4        21-12          29

4.Damila Măciuca          15      7        4        4        21-15          25

5.FC Bihor Oradea         17      6        7        4        24-20          25

6.CS Mioveni                16      5        8        3        21-15          23

7.FCM Târgu Mureş        16      6        3        7        18-19          21

8.FC Argeş Piteşti          15      6        2        7        20-18          20

9.FC Maramureş            17      4        6        7        17-23          18

10.CSM Rm. Vâlcea       14      5        3        6        14-20          18

11.Luceafărul Oradea     15      3        6        6        14-20          15

12.FC Olt Slatina          15      2        6        7        11-17          12

13.Unirea Alba Iulia        17      3        2        12      12-37          11

14.Voinţa Sibiu              0        0        0        0        0-0              0

15.FC Timişoara            0        0        0        0        0-0              0

*locurile 1-2 promovează în Liga I, iar 12-15 retrogradează în Liga a III-a
 

Programul etapei a XXI-a


Vineri, 12 aprilie, ora 17.00

FC Olt Slatina – ACS Poli Timişoara

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11.00

Damila Măciuca – UTA Arad

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Maramureş

Luceafărul Oradea – FC Bihor Oradea

Corona Braşov – CS Mioveni

FCM Târgu Mureş şi FC Argeş Piteşti vor sta