Hidro i-a provocat liderului din Perişani prima înfrângere în acest sezon


• chiar dacă a pierdut în faţa principalei contracandidate, Posada rămâne favorită pentru primul loc, având avantajul meciurilor directe
 

Sâmbătă, stadionul „Hidroelectra” a găzduit derby-ul Seriei Nord din Liga a IV-a, între formaţiile considerate de mai mulţi oameni de fotbal din judeţul nostru ca fiind cele mai în măsură să promoveze în eşalonul superior. Campioana ediţiei trecute şi singura echipă din „Elita” vâlceană încă neînvinsă în acest sezon, Posada Perişani – antrenor Marius Pufu, venea decisă să încheie „socotelile” cu gruparea din nordul Râmnicului – antrenor Narcis Enăchescu, singura capabilă să îi pună în pericol supremaţia, chiar dacă în tur cedase cu 4-1 pe terenul din comuna primarului Ion Sandu. Însă planurile „galbenilor” din Perişani nu s-au prea potrivit cu cele petrecute pe teren, „energeticienii” luându-i tare pe oaspeţi încă din primul minut de joc, iar Roncea a deschis scorul. „Festivalul” de goluri a venit însă după pauză, atunci când Hidro a dublat avantajul cu o nouă reuşită semnată de acelaşi Roncea. Mătăsaru a redus din diferenţă, dar Hidro a mai găsit de două ori drumul cel bun spre poarta grupării din Ţara Loviştei, Roncea făcând „tripla”, iar experimentatul vârf Ovidiu Ciortan şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Posada mai marchează o dată şi reduce din „handicap”, dar Alin „Vrajeală” Bunescu este cel care stabileşte scorul final, 5-2 pentru Hidro.

În urma acestui rezultat, Hidro egalează Posada la numărul de puncte (fiecare având câte 51), însă victoria obţinută nu este suficientă pentru a depăşi gruparea din Ţara Loviştei după primul criteriu care se ia în calcul atunci când două formaţii acumulează acelaşi număr de puncte (anume rezultatele directe). Astfel, fiindcă au cedat pe terenul celor de la Hidro la exact aceeaşi diferenţă de scor cu care pierduseră „energeticienii” la Perişani (trei goluri), dar au marcat de mai multe ori în deplasare, elevii lui Marius Pufu rămân în continuare favoriţi la câştigarea primului loc, cel care va asigura un adversar considerat mai accesibil în prima manşă a play-off-ului pentru desemnarea campioanei judeţene, adică ocupanta locului secund din Seria Sud.