„La vechime identică în muncă, profil profesional egal și contributivitate egală, oamenii trebuie să primească pensii identice”


  • a declarat deputatul Eugen Neață

Înaintea votului final în Parlamentul României asupra proiectului de lege recent adoptat de Senatul României, care vizează reforma pensiilor publice, deputatul Eugen Neață a oferit câteva precizări suplimentare. Conform reprezentantului județului nostru în Camera Deputaților, persoanele care au vechime identică în muncă, profil profesional egal și contributivitate egală, trebuie să primească pensii identice, indiferent de anul în care s-au pensionat.

„Cuvintele cheie pentru reforma pensiilor sunt durata activității, profilul activității și contributivitatea. Scopul reformei este realizarea unui sistem de lucru în acest domeniu, corect față de toți beneficiarii și echitabil, în primul rând. La vechime identică în muncă, profil profesional egal și contributivitate, oamenii trebuie să primească pensii identice, adică.  Guvernul coordonat de social-democrați a găsit resursele de voință și de acțiune pentru a pune pe masa Parlamentului României un text de lege care va reforma sistemul de pensii pe baza principiilor enunțate mai înainte. Legea a trecut deja prin Camera Superioară a Parlamentului cu un scor care arată larga susținere de care se bucură în rândul parlamentarilor și va merge, zilele viitoare, în Camera Deputaților, pentru votul final”, a declarat Eugen Neață.

Eugen Neață: „Legea aceasta răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor școlare”

„A fost nevoie de un efort considerabil pentru finalizarea acestei legi. Specialiști și experți ai Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale au confirmat sustenabilitatea ei în urma unei analize amănunțite. Salariații de pe teritoriul României și pensionarii români pot beneficia, în sfârșit, de reguli mai clare, mai eficiente și mai stimulative în calcularea pensiilor lor. Legea aceasta răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor școlare. Și întrerupe un șir nefiresc de inechități care au apărut pe parcursul timpului, cum am spus mai înainte. Mai trebuie spus că această lege trebuie adoptată în Parlamentul României până la 20 noiembrie, termen important în relațiile cu Uniunea Europeană pe acest subiect și legat de accesul la fondurile de finanțare a proiectelor românești”, a mai precizat deputatul Neață.

„Mă număr printre susținătorii proiectului de lege pregătit și negociat de colegii social-democrați din Guvernul României. Am convingerea că intrarea în vigoare a acestei legi va aduce beneficii tuturor românilor și va contribui la creșterea și la consolidarea interesului pentru muncă și pentru asigurarea prin contributivitate a pensiei fiecărui român”, a concluzionat reprezentantul județului nostru în Camera Deputaților.