ITM VÂLCEA A CONTROLAT 11 unități. Au fost descoperite 37 de neconformități


În ultimele luni, la nivel național s-au desfășurat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale.
La nivelul județului Vâlcea, în cadrul acestei campanii naționale, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au desfășurat acțiuni de verificare și control la un număr de 11 unități economice din domeniile țintă ale acțiunii. În perioada octombrie – noiembrie 2022, s-a verificat stadiul de realizare a măsurilor dispuse la societățile controlate.

Ce nereguli au fost descoperite?

„La cele 11 unități controlate își desfășurau activitatea un număr de 5.208 lucrători. Au fost constatate un număr de 37 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale. În etapa de verificare a stadiului de realizare a măsurilor dispuse nu au fost constatate neconformități”, se arată într-un comunicat semnat de Viorel Din, inspector șef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă