Intensificarea traficului de pasageri pe aeroportul din centrul țării


Fie că este vorba de călătorii de afaceri sau în interes personal, tot mai mulți pasageri aleg Aeroportul Internațional Sibiu ca punct de plecare spre destinația dorită. La fel ca în fiecare an, în lunile de vară numărul de pasageri care călătoresc de la și spre aeroportul din Sibiu este unul semnificativ, în această perioadă atingându-se vârful de trafic.
Perioada iulie – septembrie a anului 2017 a adus aeroportului din Sibiu un număr record de călători, fiind înregistrați lunar peste 50.000 de pasageri. Astfel, numărul total de pasageri care au trecut pragul aeroportului din Sibiu în lunile iulie, august și septembrie a cunoscut o creștere de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Trendul ascendent din prima jumătate a anului 2017 s-a menținut și la nivelul celui de-al treilea trimestru, fiind confirmat de numărul de pasageri ce aleg serviciile și zborurile operate pe aeroportul sibian spre destinații din Europa, precum și din întreaga lume, prin hub-urile internaționale München și Viena.
Cifrele înregistrate pe Aeroportul Internațional Sibiu au cunoscut o creștere considerabilă de peste 30% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Evoluția traficului de pasageri a fost una pozitivă încă de la începutul anului 2017, reflectând orientarea și interesul comunității deservite pentru rutele operate.
În prezent, Aeroportul Internațional Sibiu conectează direct Sibiul cu orașe din Italia – Milano, Spania – Madrid, Germania – Dortmund, Memmingen, München, Nürnberg și Stuttgart, Austria – Viena, Marea Britanie – Londra. Frecvențele de operare și programul zborurilor sunt permanent disponibile pe website-ul www.sibiuairport.ro.
Creșterea continuă a numărului de pasageri dovedește încă o dată faptul că aeroportul din Sibiu reprezintă una dintre principalele porți de intrare în regiune atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales cu încredere să călătorească de la sau spre Aeroportul Internațional Sibiu.