Încă un «tren» pierdut pentru economia Vâlcii: Sute de locuri de muncă au ajuns în București și Timișoara!


Unul dintre cei mai serioși investitori străini care au ajuns în Vâlcea, Wipro, companie indiană de top la nivel global în domeniul IT, consultanţei şi al serviciilor de outsourcing, are în plan să recruteze 500 de ingineri la Bucureşti pentru a extinde la un total de 1.700 de angajaţi echipa din România, în contextul în care compania americană transferă diviziei locale proiecte începute în Statele Unite sau India, scrie ZF.ro.
Wipro are peste 1.200 de angajaţi, care deservesc peste 30 de clienţi din Europa din industrii diverse, precum: retail şi bunuri de consum, industria medicală, producţie şi telecom. În prezent, Wipro are centre de dezvoltare în Bucureşti şi Timişoara. Având în vedere planurile de creştere pentru noii angajaţi, Wipro a extins spaţiul de birouri la peste 12.000 mp în Bucureşti şi peste 3.000 mp în Timişoara.
Conform ZF.ro, Wipro Limited a obţinut, în prima jumătate a acestui an, afaceri de 15 milioane euro, pe plan local, realizând astfel deja 50% din veniturile totale înregistrate în 2016. Anul trecut, subsidiara locală, Wipro Technologies SRL, a reuşit să crească cu peste 40%, atât cifra de afaceri, cât şi profitul.
După ce a preluat Hervil în februarie 2013, Wipro produce la Vâlcea cilindri hidraulici pentru industria auto, 85% din producție fiind destinată exportului.