Transportul de mare tonaj și violența din școli, pe agenda prefectului


Ca-n fiecare început de săptămână, și luni, 16 octombrie, prefectul județului, Florian Marin (foto, în dreapta), s-a întâlnit cu șeful Consiliului Județean, Costi Rădulescu (foto, în stânga), dezbătând principalele probleme ale Vâlcii. Astfel, s-a discutat despre adoptarea unor măsuri legate de transportul de mare tonaj cu lemne, uneori încălcându-se limita legală a tonajului, lucru ce duce la deteriorarea drumurilor abia puse la punct.
„S-a ajuns în situația ca, din cauza transportului de material lemnos, efectuat de către unele societăți de profil, cu încălcarea condițiilor de tonaj, să fie deteriorate o parte a căilor de comunicații. În acest sens, s-a convenit ca miercuri, 18 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în sala «Constantin Brâncoveanu» a Consiliului Județean Vâlcea, să se desfășoare o întâlnire cu reprezentanții Poliției vâlcene, Jandarmeriei, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice Vâlcea, precum și cu personalul de specialitate din Consiliului Județean și Instituția Prefectului Vâlcea, în vederea dispunerii de măsuri adecvate pentru rezolvarea problematicii expuse”, a precizat prefectul Florian Marin.
De asemenea, pentru că în ultima perioadă s-au petrecut două incidente soldate cu agresiuni în unitățile de învățământ, s-a pus pe tapet și această problemă. Tema la care facem referire va fi discutată joi, 19 octombrie, tot în aceeași sală a Consiliului Județean Vâlcea, în prezența reprezentanților ATOP, Inspectoratului Școlar Județean, dar și a Poliției și Jandarmeriei Vâlcea.