În Umbra lui Shakespeare


• Prezentare de carte și vizionarea unui film de excepție la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea

Cartea „În umbra lui Shakespeare”  a apărut la  Editura Maestro Tip, în  2017. Este un roman istoric scris de un băimărean cu nume și genealogie germană, Walter Übelhart.
Chiar după  prima pagină citită mi-am dat seama că voi avea parte de o lectură  relaxatoare, la care te conduce o carte de calitate.
Într-adevăr, înaintând în lectură am fost surprins să retrăiesc sentimentele copilăriei de pe vremea când Alexandre Dumas „mă răsfăța” cu poveștile muschetarilor. De parcă nu ar fi fost îndeajuns, inspiratele treceri ale autorului de la secolele trecute la cotidianul modern m-au transpus la o lectură pasionantă de genul atât de bine relatat literar de Dan Brown în „Codul lui Da Vinci”.
„În umbra lui Shakespeare” este o carte inspirată de realitățile istorice descoperite de autor în localitățile copilăriei sale, municipiul Baia Mare și superbul sat Băiuț aflat în lumea extraordinară a Maramureșului.
Dacă aceste câteva rânduri vă sunt suficiente pentru a vă trezi interesul vă invităm joi, 21 martie, ora 16.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul ” pentru a asista la prezentarea acestui volum și a vizionarea filmului realizat după această carte de regizorul Tárkányi János. Ca și cartea, foarte bine primită de cititori – și filmul realizat în anul 2020 a fost distins până în prezent  cu 62 de premii și nominalizări pe șase continente.
De menționat că a doua carte a lui Walter Übelhart, „În afara cercului” v-a completa evenimentul într-un mod agreabil pentru pasionații acestui gen literar.Organizatorii, Biblioteca Județeană  „Antim Ivireanul” și Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea” vă garantează că prezentarea cărților amintite și vizionarea filmului, The Silversmith („În umbra lui Shakespeare”) vă vor crea o mare bucurie sufletească, precum și posibilitatea de a afla detalii chiar de la autor.
Vă așteptăm cu drag!