În sfârșit: DNA, peste drumari!


15 directori de district din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Craiova au fost citați pentru ieri și azi de pro­cu­rorii DNA Craiova, pentru audieri, anunță Hotnews. Este vor­ba despre directori din trei ju­dețe: Vâlcea, Dolj și Gorj. Procu­ro­rii DNA au verificat toate con­trac­tele de deszăpezire încheiate de către direcție, întrucât ar exista suspiciuni că acestea ar fi fost date anumitor firme „cu dedicație”.
„Potrivit unor surse din ca­drul DNA – Serviciul Teritorial Cra­iova al DNA, unii dintre aceștia fiind chemați în calitate de martori, iar alții ca suspecți într-un dosar privind modul în care a fost încheiat, în 2008, contractul-cadru pentru întreți­nere drumuri, inclusiv desză­pe­zire, încheiat de instituție cu SC Tehnologica Radion. Conform unor surse din cadrul instituției, în anul 2011, Consiliul Concu­renței s-a autosesizat în legătură cu zece companii care au parti­cipat la licitația pentru atribuirea contractului «Acordul-cadru pen­tru lucrări și servicii de întreți­nere multianuala iarnă – vară 2008 – 2011», astfel încât con­trac­­tele au fost atribuite prin rotație.
Cei nouă angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri nu sunt pentru prima oară în fata procurorilor, ei fiind chemați la audieri în mai multe rânduri, după ce unul dintre angajații regionalei a depus plângere la ST Craiova al DNA cu privire la modul în care a fost semnat con­tractul cu Tehnologica Radion și a modului în care au fost sem­nate mai multe documente justificative pentru consumul de combustibil, de către firma Teh­no­logica Radion, pe perioada de­rulării contractului de întreți­nere a drumurilor.
Potrivit surselor citate, șefii de district audiați au declarat pro­curorilor, întrebați cum au semnat foile de parcurs, au răs­puns: «Așa cum am fost instruiți»”, anunță Hotnews.