Hidro Râmnicu Vâlcea, noua „regină” a fotbalului judeţean


• „energeticienii” au câştigat finala play-off-ului pentru desemnarea campioanei Ligii a IV-a vâlcene, impunându-se cu 2-0 în faţa câştigătoarei de anul trecut, Posada Perişani
 

Vineri, 7 iunie, aproximativ 2.000 de spectatori au asistat în tribunele stadionului „Municipal” din Râmnicu Vâlcea la cel mai aşteptat meci al fotbalului judeţean. Hidroelectra Râmnicu Vâlcea (antrenor Narcis Enăchescu) şi Posada Perişani (antrenor Constantin Gaiţă) s-au întâlnit în finala play-off-ului pentru stabilirea campioanei judeţene, învingătoarea urmând să primească, pe lângă trofeul din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal, dreptul de a reprezenta Vâlcea la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Calificate în ultimul act al întrecerii după ce, în semifinale, au trecut fără prea multe emoţii de cele mai puternice grupări din Seria Sud a Ligii a IV-a (Unirea Drăgăşani, respectiv Voinţa Orleşti), Posada Perişani şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea au demonstrat, vineri, pe „Municipal”, că au meritat din plin să joace în această finală, componenţii celor două formaţii practicând un fotbal mult superior celui întâlnit în ligile judeţene. Totuşi, miza enormă (practic una dublă, reprezentată de titlul de campioană în Vâlcea şi dreptul de a participa la barajul de promovare) a cântărit foarte mult în prima repriză, ambele formaţii evoluând destul de prudent, accentul fiind pus în primul rând pe defensivă. În acest context, cu cei doi tehnicieni preocupaţi mai mult de anihilarea firavelor faze ofensive ale adversarului, „mâna destinului” a avut şi ea un rol important, intervenind în defavoarea Posadei, antrenorul Gaiţă fiind nevoit să recurgă, din cauza accidentărilor, la două schimbări de jucători în mai puţin de treizeci de minute. Râmnicenii lui Narcis Enăchescu au prins mai mult curaj în finalul primei reprize, punând în pericol poarta celor din Perişani, iar fotbaliştii din comuna primarului Ion Sandu au dat „chix” în minutul 43, Hidro obţinând o lovitură de la unsprezece metri, în urma unui fault în careu. Fostul prim-divizionar Alin Savu a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului, experimentatul atacant transformând cu certitudine în stânga portarului, stabilind astfel şi scorul primei reprize.
 

Geiculescu a semnat „sentinţa” Posadei
 

Nici în partea secundă „ostilităţile” nu au decurs diferit, gruparea din Perişani (campioana en-titre a judeţului nostru) fiind cea care a stat mai mult „la cutie” şi a încercat să restabilească egalitatea pe contraatac, în timp ce Hidro a dominat mijlocul terenului, punând mai mult poarta adversă în pericol. Totuşi, scorul stabilit în prima parte s-a menţinut aproape o jumătate de oră, până în momentul în care Vlad Geiculescu a marcat cel de-al doilea gol al „energeticienilor”, reuşita lui pecetluind „soarta” Posadei, formaţia din Perişani neavând forţa necesară de a întoarce scorul, în pofida îndemnurilor venite din partea galeriei formată din peste 50 de persoane care a susţinut şi încurajat pe întreaga durată a partidei gruparea din Ţara Loviştei. Mai mult, în ultimele minute, Hidro putea să îşi treacă în palmares o victorie la un scor şi mai concludent, când mai multe şuturi expediate de „energeticieni” au fost oprite fie de portarul Posadei, fie de bara transversală, scorul de 2-0 în favoarea celor de la Hidroelectra rămânând pe tabelă până la ultimul fluier al centralului.
 

Pistol a decernat trofeul fotbaliştilor de la Hidro
 

După încheierea finalei, pe gazonul stadionului „municipal” a urmat o scurtă festivitate de premiere a jucătorilor celor două formaţii. Posada Perişani a primit titlul de vicecampioană judeţeană şi diverse echipamente sportive, iar ulterior, vicepreşedintele CJ Vâlcea, Bogdan Pistol, a oferit fotbaliştilor de la Hidroelectra, câştigătorii ultimului act, mult râvnitul trofeu de campioană judeţeană, împreună cu o geantă ce conţinea echipament sportiv, după care noii campioni au trecut la nelipsita şedinţă foto pentru imortalizarea acestui moment de glorie al formaţiei pregătită de Narcis Enăchescu, titlul cucerit în urmă cu câteva zile fiind cel de-al doilea din întreaga istorie de două decenii a clubului, după cel adjudecat în sezonul 2007/2008.
 

Tribuna oficială a „Municipalului”, înţesată de VIP-uri la marea finală
 

Meciul dintre Hidroelectra Râmnicu Vâlcea şi Posada Perişani a atras ca un „magnet” la stadion politicienii şi oamenii de afaceri iubitori ai sportului. Printre cei pe care i-am putut zări la tribuna oficială a „Municipalului” din Zăvoi s-au aflat senatorul Dan Niţu (felicitat în avans pentru cei 43 de ani pe care i-a împlinit pe 8 iunie), deputatul Cristian Buican, prefectul Mircea Nadolu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bogdan Pistol, primarul oraşului Horezu Ilie Fârtat şi, cu siguranţă cel mai mare iubitor al formaţiei Posada (chiar şi când aceasta pierde), primarul comunei Perişani, Ion Sandu.
 

Pentru Hidro, „febra” meciurilor decisive continuă
 

Dacă majoritatea conducătorilor echipelor din fotbalul vâlcean şi-au trimis deja jucătorii în vacanţă, „energeticienii” nu se pot gândi deloc la binemeritata pauză intercompetiţională, ei urmând să susţină alte două partide extrem de importante. Mai întâi, în această săptămână, mai precis miercuri, 12 iunie (cu începere de la ora 18.00), Stadionul „Treapt” din Horezu va găzdui finala Cupei României – faza judeţeană, meci în care Hidro este de asemenea calificată, fiind în „cărţi” pentru a realiza eventul, situaţie posibilă în cazul în care „energeticienii” vor trece de gazdele de la Flacăra Horezu (formaţie pregătită de Vasile Ilinca).

Apoi, miercurea viitoare, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, jucătorii de la Hidroelectra se vor afla faţă-n faţă cu cel mai important „test” al sezonului, barajul de promovare în Liga a III-a. În acest meci (programat cu începere de la ora 17.30), ei vor evolua în compania celei mai puternice formaţii din judeţul Sibiu, FC Avrig, iar în cazul unei victorii, elevii antrenorului Narcis Enăchescu vor schimba, din această vară, eşalonul valoric în care evoluează, urmând să promoveze, pentru prima dată în istorie, în Liga a III-a.