Halda de pietriș din Costești, în atenția prefectului Florian Marin


Pentru a preveni o tragedie similară celei din Alunu, prefectul județului, Florian Marin, a dat curs solicitării edilului comunei Costești, Toma Peștereanu, de a dezbate situația haldei de pietriș din satul Pietreni. La dezbaterea de la sediul Instituției Prefectului au fost prezenți și reprezentanții Exploatării Miniere din zonă. Edilul Peștereanu a declarat că eventualele precipitații abundente pot duce la alunecarea haldei: „Orice carieră mai funcționează un an, doi ani, zece ani; urmează perioada de închidere, iar tonele de pietriș ce rămân acolo pot provoca o tragedie. Dacă se întâmplă asta, cine răspunde? Trebuie vorbit, dezbătut subiectul, deoarece, în caz de vreo alunecare, foarte multe case din Pietreni s-ar afla în pericol”.

Specialiștii din domeniu au declarat că zona este monitorizată și că din 2006 nu au existat probleme. Oricum, la ordinul Guvernului, vor fi verificate toate haldele din țară.

Reamintim cititorilor că însuși prefectul județului s-a deplasat în Costești pentru a dezbate situația cu autoritățile locale.