Gutău dezminte alte informații eronate: Apavil SA nu va fi preluat și nici nu va fuziona cu vreo societate din Argeș!


Prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității duminică, 27 octombrie, primarul Mircia Gutău a dezmințit în totalitate zvonurile care dădeau ca probabilă preluarea / fuzionarea societății Apavil de către / cu o societate cu profil similar din județul Argeș. După cum susține Mircia Gutău, pentru că cei care au scris aceste minciuni au creat panică în rândul cetățenilor din Râmnicu Vâlcea (cum că ar crește tarifele la serviciile de apă și canal) împotriva lor vor fi depuse plângeri penale la organele abilitate sub acuzația de lansarea unor neadevăruri în spațiul public.
Spre o mai bună informare a cititorilor noștri, în rândurile de mai jos vă prezentăm întregul comunicat de presă care a fost transmis de către primarul municipiului:
„În ultimele zile, prin intermediul unui pretins site de informații locale, dar şi al unor conturi, preluări şi postări pe Facebook, a fost lansată în spațiul public o așa-zisă dezvăluire privind preluarea sau fuzionarea societății Apavil de către (sau cu) o societate similară din județul Argeș, urmată de privatizare, idee de care nu aş fi străin şi pe care chiar aş încuraja-o.
Dincolo de aberația unei astfel de minciuni – fapt deja obișnuit, din păcate, la atacurile concertate tot mai virulente îndreptate în ultima perioadă împotriva Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea – de data aceasta s-a depășit orice măsură prin inducerea unui sentiment de panică în rândul populației municipiului, care este avertizată că, astfel, tarifele la serviciile de apă și canal ar urma să crească.
Ca urmare, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea dezminte public existența vreunui demers de fuzionare sau preluare a societății Apavil cu sau de către o altă entitate. Mai mult decât atât, dată fiind gravitatea consecințelor unor astfel de afirmații false livrate sub forma unui material jurnalistic – crearea unei stări de panică la nivelul municipiului, afectarea renumelui unei societăți comerciale locale şi riscul pierderii finanțării europene pe care aceasta a obținut-o – Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va face plângere penală împotriva celor ce se fac vinovați de lansarea acestor neadevăruri.
Totodată, fac un apel public la forțele politice de la care se revendică cei care au lansat şi colportat această zvonistică inconștientă să se dezică de astfel de susținători şi de asemenea practici care nu au nici o legătură cu lupta politică. Sunt gata oricând să dezbat cu orice oponent proiecte şi programe de dezvoltare ale municipiului, dar nu vă bateți joc de râmniceni şi nu încercați să câștigați capital electoral pe sentimente de teamă şi panică induse deliberat! Nici un context electoral şi nici o confruntare politică nu pot justifica iresponsabilitatea unor astfel de atacuri de natură a afecta o întreagă comunitate locală!”, se arată în amplul comunicat de presă semnat de Mircia Gutău.