GALERIE FOTO: 100 de ani pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Primăria a realizat INVESTIȚII MASIVE în anul centenar!În contextul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarii Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda şi de directorul Cătălin Pană, a inaugurat vineri, 18 septembrie 2020, noua Sală de Festivităţi a prestigioasei unităţi şcolare. Este vorba despre o investiţie complexă ce a redat strălucirea de odinioară a acestui spaţiu, adăugând elemente de confort dintre cele mai moderne. Suprafaţa totală vizată de lucrări a fost de 638 metri pătrați, în aceasta fiind cuprinse Sala de Festivităţi şi holul de acces în colegiu. Au fost recondiţionate placările cu granit şi soclul stâlpilor, s-au realizat finisaje tip stucco la pereţi şi tavane, s-a reabilitat scena şi s-a montat un sistem electric de acţionare a cortinei. De asemenea, s-au înlocuit uşile de acces şi s-au recondiţionat uşile şi ferestrele de la intrarea principală, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi termice, s-au montat instalaţii de sonorizare şi de climatizare şi s-au amplasat 198 de scaune ergonomice.

Cu această ocazie ce a reunit în curtea şcolii centenare o asistenţă numeroasă (oficiali, foşti inspectori şcolari generali, consilieri municipali şi judeţeni, oameni de cultură etc.) a fost dezvelit şi bustul domnitorului Mircea cel Bătrân. Acesta este amplasat lângă intrarea principală, lucrarea fiind finanţată din bugetul local al municipiului. Creaţie a sculptorului Ivan Jinaru, statuia în bronz a celui care a dat numele colegiului râmnicean a fost turnată la Arad după un modelaj la care artistul plastic (vâlcean de origine şi autor al unor lucrări de mare anvergură în cadrul unor proiecte artistice de nivel naţional) a muncit mai bine de două luni.

 

Investiții cu multe zerouri realizate prin fonduri locale și europene!

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” este beneficiarul şi a altor investiţii de anvergură din partea municipalităţii. Începând din acest an şcolar, i-a fost alocat un spaţiu de învăţământ suplimentar în clădirea (modernizată prin lucrări ce au însumat aproape 2,45 milioane lei) din imediata vecinătate în care a funcţionat Liceul de Arte „Victor Giuleanu”.
În curs de execuţie se află și reabilitarea sălii de sport, cu o valoare a lucrărilor de peste 3,6 milioane lei. În plus, pentru această instituţie de învăţământ s-a reuşit şi accesarea de fonduri europene nerambursabile prin proiectul de reabilitare termică a internatului şi cantinei Colegiului în cadrul POR 2014-2020, contractul având o valoare de peste 3,3 milioane lei.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea