FOTO: TREN DE CĂLĂTORI, DERAIAT pe Valea Oltului. Circulația feroviară este blocată de ore bune!


La primele ore ale dimineții de 5 ianuarie 2021, pe magistrala feroviară dintre județele Vâlcea și Sibiu (între Mânăstirea Turnu și primul tunel spre Sibiu) s-a produs un grav accident feroviar. Un tren de călători compus din locomotivă și două vagoane (care circula spre Sibiu) a deraiat. Afectat a fost în principal doar un vagon al trenului, în care aflau opt muncitori CFR și o femeie. Din fericire, niciuna dintre aceste nouă persoane nu a fost rănită.
La acest moment (ora 09.30), traficul feroviar este în continuare blocat, chiar și la câteva ore bune de la producerea acestui grav accident.
În context, operatorul feroviar a dispus măsuri pentru transportarea persoanelor (cu mijloace rutiere) care au avut de suferit din cauza întârzierilor provocate de blocarea traficului pe calea ferată, dar și pentru remedierea problemei.
„Din cauza scurgerilor de pe versanţi pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon. În tren se aflau nouă călători care nu au suferit vătămări. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri”, au informat reprezentanțiii IPJ Vâlcea pe marginea acestui subiect.