Urs călcat de tren la Turnu


Dacă în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2022 pompierii vâlceni au fost solicitați pentru asigurarea de măsuri specifice necesitate de prezența unui urs într-o zonă în care aceste animale sunt rar semnalate (comuna Mateești), iată că astfel de sălbăticiuni au venit și într-o zonă în care, este drept, ele sunt mult mai comune – zona feroviară din Turnu (Călimănești). Din păcate, o ursoaică (obișnuită probabil prea mult cu elementele de civilizație) nu s-a speriat de trenul care a trecut prin acea zonă în dimineața de joi, 6 octombrie (în jurul orei 06.00), și a rămas pe calea ferată până a fost lovită. Din păcate pentru animal, lovitura trenului a fost destul de puternică, provocându-i răni (după cum ar anunța legiștii) incompatibile cu viața!
Circulația feroviară în zona Turnu a fost întreruptă după producerea incidentului, pentru ca angajații Poliției Feroviare să desfășoare cercetările specifice. Traficul feroviar a fost reluat după câteva zeci de minute, neexistând întârzieri semnificative pentru «mersul trenurilor».
Sursă foto: Vocea Vâlcii.
Link-ul cu imaginile neblurate poate fi deschis AICI (Mulțumim pe această cale colegilor de la Vocea Vâlcii pentru amabilitatea de a ne permite să le folosim imaginile).