Expoziție dedicată Papei Ioan Paul al II-lea, la Biblioteca județeană


În spiritul bunelor relații pe care autoritățile publice din județul nostru le au cu instituții poloneze, inclusiv în domeniul cultural, joi, 16 iulie 2020, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi inaugurată o interesantă expoziție. Este vorba despre vernisajul expoziției „Karol Wojtyla. Geneza”. Aceasta este dedicată aniversării a 100 de ani de la nasterea Papei Ioan Paul al II-lea. În cadrul expoziției vor fi prezentate cele mai importante momente din viața lui Karol Wojtyła, cel care a rămas cunoscut pe întreg mapamondul sub titulatura de Papa Ioan Paul al II-lea. Conform organizatorilor expoziției, evenimentul cultural poate fi privit ca o geneză, dar „nu numai în sensul de naștere, ci și ca pe o pregătire pentru un nou rol în viață și în societate: student, muncitor, preot, pastor, om de știință și papă”.
Evenimentul cultural la care facem referire se va desfășura pe esplanada din fața Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.
INFORMAȚIE IMPORTANTĂ
Organizatorii acțiunii au anunțat astăzi, 15 iulie, că vernisajul programat joi, 16 iulie 2020, va fi amânat pentru o dată ce va fi comunicată ulterior.